18. Devlet Fotoğraf Yarışması Yapılacak

Ülkemizdeki fotoğraf sanatçılarının çalışmalarını desteklemek, fotoğraf sanatının yaygınlaşmasını sağlamak, için Kültür ve Turizm Bakanlığınca, ? 18. Devlet Fotoğraf Yarışması? düzenleniyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 18. Devlet Fotoğraf Yarışması Yapılacak

Sinan AYDIN

Gerektiğinde uluslararası platformlarda ülkemizi temsil edebilecek nitelikte fotoğraf sergileri oluşturmanın da amaçlandığı yarışmaya başvurular, 24 Nisan - 22 Haziran 2018 tarihleri  arasında, https://plastiksanat.kultur.gov.tr/ adresi üzerinden e-devlet sistemine yönlendirilerek bu yıl ilk defa çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirilecek olup, yarışmaya başvurmak için e-devlet şifresi gerekmektedir.

PARA ÖDÜLÜ VE BAŞARI VBELGESİ VERİLECEK

18. Devlet Fotoğraf Yarışması´nda, başarı ödülüne değer görülecek her bir kategorideki üç (3) adet  fotoğraf  için, ayrı ayrı  6.000.- TL ve başarı belgesi verilecek. Ayrıca sergilenmeye değer görülecek her bir kategorideki en fazla yirmi beş (25) adet fotoğraf için, ayrı ayrı 500.-TL ve Katılım Belgesi verilecek. Yarışma Seçici Kurul, 4 (dört) akademisyen /sanatçı ve 1 (bir) Bakanlık temsilcisinden oluşturulacak olup, üyelerin isimleri, son başvuru tarihinden (22 Haziran 2018) sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bakanlık uzantılı resmi internet sitelerinden (www.kulturturizm.gov.tr,  www.guzelsanatlar.gov.trvewww.kulturportali.gov.tr) duyurulacak. Ayrıntılı bilgi ve şartname için:  https://plastiksanat.kultur.gov.tr/ adresinden bilgi alınabilir.