9 yıldır gözleri kapıda

Erzurum´un Tekman ilçesine bağlı Toptepe köyünde 9 yıl önce evlerinin önünde oynarken kaybolan o dönem 6 yaşında olan Ayşe Mercan Sümbül ile 7 yaşındaki Fazilet Yaşar´ın aileleri yıllardır gözleri kapıda bekliyorlar.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 9 yıldır gözleri kapıda

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum´un Tekman ilçesine bağlı Toptepe köyünde 9 yıl önce evlerinin önünde oynarken kaybolan Ayşe Mercan Sümbül ile Fazilet Yaşar, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamamıştı. Evlerinin önünde oynarken kaybolan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan çocukları bulmak için köpekli sivil savunma arama kurtarma timleri, jandarma seferber olmuştu. Kızının ve akrabası olan diğer kızın yaşadığına inandığını belirten gözü yaşlı baba Akif Yaşar, "Kızımın ve arkadaşının bir gün kapımızı çalıp ´Babacığım biz geldik´ demesini bekliyoruz. Kızlarımızın ne ölüsünü ne dirisi bulamadık" diye konuştu.

DEVLETİN TÜM İMKANLARI KULLANILDI AMA...

9 yıldır kızlarından haber bekleyen ve gözleri kapıda olan Akif Yaşar, kızının ve arkadaşının yaşadığına inandığını söylüyor. Her gün kızının evinin kapısına çalarak içeri gireceği günün hayali ile yaşayan Yaşar, ?Geçen Mayıs ayında kızın ve arkadaşının kayboluşunun 9 yılı doldu. Devletin bütün imkanları kullanılarak kızımın ve arkadaşının bulunması için arama çalışmaları yapıldı. Kızımın yaşadığına inanıyorum. Eğer ölseydi, öldürülseydi çocuklarımız cesetleri bulunurdu. Her gece rüyalarıma kızım giriyor. Kızımın yaşadığına inanıyorum. Bir gün evin kapısın çalıp ´Baba ben geldim´ diyeceği günün hayali ile yaşıyoruz." dedi. Ayşe Sümbül´ün babası Yaşar Sümbül´de köylüsü Akif Yaşar gibi kızının yaşadığına inandığını belirterek, ?Hiçbir baba çocuğuna ölümü yakıştıramaz. Kızlarımızın yaşadığına inanıyoruz. Devletin kızlarımızı bulmasını ve bizlere teslim etmesini bekliyoruz. Çocuklarımızın kayıp olduğu günden bere her günümüz karanlık. Artık aydınlığa çıkmak istiyoruz. Devlet Baba çocuklarımızı ölüsünü ya da dirisini bulup bize teslim etsin? diye konuştu.

BİR TÜRLÜ BULUNAMADILAR

 

Tekman ilçesine bağlı Toptepe köyünde oturan ve akraba olan Nesim Sümbül´in kızı Ayşe ile Akif Yaşar´ın kızı Fazilet, 16 Mayıs 2010 Pazar günü akşam saat 16.00 sularında evlerinin önünde oyun oynarken kayboldular. Havanın kararması üzerine kızlarından haber alamayan aileler, saat 21.00 sularında arama çalışması başlattı. Köylülerin civarda yaptığı aramalardan bir sonuç elde edilemeyince, sabah saat 06.00 sularında jandarma karakoluna kayıp müracaatında bulunuldu. Kayıp haberi üzerine arama çalışması başlatıldı. Jandarma ve Sivil Savunma ekipleri ile köylülerin de katıldığı aramalar günlerce sürdü. Havadan helikopter desteği de verilerek yapılan aramalarda, köy ve çevresindeki tüm alan günlerce tarandı ama Fazilet ve Ayşe´nin izine bir türlü rastlanamadı. Aramalar sonuç vermedi. Acılı aileler ardan geçen zamanda kızlarından ölü yada sağ bir haber bekledi ancak o bekleyiş 9 yıldır hala sürüyor.