AK Parti Erzurum İl Başkanı Öz: ?Cumhurbaşkanımız, tarihi kararın öncüsü ve mimarı olmuştur?

.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 AK Parti Erzurum İl Başkanı Öz: ?Cumhurbaşkanımız, tarihi kararın öncüsü ve mimarı olmuştur?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, Birleşmiş Milletler Genel Konseyinde veto edilen Kudüs tasarısının kabul edilmesinde ABD yönetiminin bu süreçte çok bir iyi ders aldığını belirterek, ?Türkiye´nin adalet ve meşruiyet adına yükselttiği Kudüs sesi, dünyanın vicdanında ve kararında yankılanmıştır. Bu önemli kararda büyük pay sahibi Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinin ve öncülüğünün başarısıdır? dedi. 
Başkan Öz, yaptığı açıklamada BM´nin aldığı bu kararla Filistinlilerin ve Kudüs´ün yalnız ve sahipsiz olmadığını 128 ülkenin bir kez daha büyük birlik şuuru içerisinde kararlığını gösterdiğini belirterek şunları kaydetti:
?BM üyesi 128 ülke bu kararla, onurlarına ve bağımsızlıklarına sahip çıktı. ABD´nin açık tehdidine ve baskısına boyun eğmediğini gösterdi. Kudüs´ü başkent olarak tanımlayan ve tanıyan ABD dayatması reddedilmiştir. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kudüs´ü muhasara altına alan müessir hukuksuzluğu, melanet şuursuzluğu muhataplarına aynen iade etmiştir. Bu önemli kararla birlikte haksızlığın, gücün, baskının, tehdidin, kabalığın uluslarası hukukta yeri ve karşılığı olmadığını ve bunların geçersiz olduğunu ABD yönetimine ders olarak öğretmiştir. Kudüs´ü asla yalnız bırakmayacağız.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak bu önemli süreçte milletimizin ve devletimizin büyüklüğüne ve onuruna yaraşır bir mücadele verdik. Ülkemiz adına Cumhurbaşkanımız bu tarihi kararın öncüsü ve mimarı olmuştur. Bu önemli kararda büyük pay sahibi Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın liderliğinin ve öncülüğünün başarısıdır. Türkiye´nin gurur kararıdır. Milletimize ve ülkemize bu büyük ve tarihi onuru ve gururu yaşatan Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a, Başbakanımız Binali Yıldırım´a, Hükümetimize gönülden teşekkür ediyorum.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı