ATA-Turizm Bülteni Türkiye´de İlk Oldu

Turizm fakültesi Türkiye´de ilk kez hem İngilizce hem Türkçe bülten çıkardı

Tarih: 01.01.0001 00:00
 ATA-Turizm Bülteni Türkiye´de İlk Oldu

 

 Sinan AYDIN

 

Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi, Türkiye´de Fakülteler arasında bir ilki gerçekleştirerek hem İngilizce hem de Türkçe bülten çıkardı. 26 sayfalık dergi tarzı bültenle, hem Üniversitenin hem de Fakültenin tüm dünyaya tanıtılması amaçlanıyor. 30 binin üzerinde kişi ve kuruma elektronik olarak gönderilen bültende, Turizm fakültesinin yıl içi etkinlikleri, katıldığı toplantı, paneller ve açılışlar ile çalışmalar ve Erzurum yöresine has tarihi yerler ve damak tadına hitap eden Erzurum´un yöresel yemekleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor.

 

2 yılda üçüncü bülteni çıkaran Turizm Fakültesinin Dekanı Prof. Dr. Hasan Gürbüz, ?? Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesi 2017- 2018 dönemine hızlı bir giriş yaparak yeniliklere devam etmektedir. Akademik faaliyetlerini titizlikle sürdüren fakültemiz eğitim-öğretimde, araştırma ve geliştirmede elde ettiğimiz kazanımları toplumla ve sektörle paylaşmabütünleşme faaliyetleriyle gelişimini sürdürmektedir. Dönem içerisinde gerek Turizm Fakültemizde gerekse Uygulama Otelimizde birçok yeniliğe imza atarak üniversitemizi temsil etmeye devam etmekteyiz. Fakülte bünyesinde proje ofisimiz faaliyete geçerek yeni projeler üzerinde ortak çalışılabilmesi için bir ortam oluşturulmuştur. Fakültemiz Uygulama otelinde yeni yatırımlarımız devam etmektedir. Bu dönemde 3. Turizm Şurası ve 1. Uluslararası Kış ve Dağ Turizmi Kongresi´ne katılımda ve önerilerde bulunduk. Oldukça faydalı bilgiler edinerek ikili ilişkilerimizi genişletme şansı elde ettik. Şuranın sonuçlarının Türkiye turizm sektörü ve paydaşlarına ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Oryantasyon gezilerimiz, konferanslarımız, toplantılarımız, çalıştaylarımız ve diğer akademik faaliyetlerimiz ile öğrencilerimiz ve personelimiz kendilerini geliştirme şansı elde ettiler. Bunun mutluluğu ve huzuru ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz´´ dedi.

 

ATA-TURZM BÜLTENİ TÜRKİYE´DEKİ FAKĞLTELER ARASINDA İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

 

Derginin Yayın Koordinatörünü yapan Doç. Dr. Ahmet Çavuş ise, amaçlarının fakültelerini yurt dışında tanıtmak olduğunu söyledi . Doç. Dr. Çavuş, açıklamalarına şöyle devam etti. ?´ Atatürk Üniversitesi Turizm Fakültesini ülkemizde ve yurt dışında tanıtmak, yapılan eğitim-öğretim etkinliklerini, sosyo-kültürel faaliyetleri turizm sektöründeki paydaşlara ulaştırmak amaçlı hazırladığımız ATA-TURİZM BÜLTENİ´nin 3. sayısı ile sizlerle birlikteyiz. ATA-TURİZM BÜLTENİ, ülkemizde fakülte bültenleri arasında hem Türkçe hem de İngilizce olarak yayınlanan ilk ve tek bülten olma özelliğini korumaktadır. ATA-TURİZM BÜLTENİ´ni Türkiye´deki tüm turizm liselerine, ön lisans, lisans düzeyinde turizm eğitimi veren bölümlere ve akademisyenlere, Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine, 81 ilin Kültür ve Turizm Müdürlüklerine, Türkiye´deki tüm 3-4-5 yıldızlı otellere, seyahat acentalarına, turizm işletme belgeli restoranlara, TÜRSAB, TUREB, TÜROFED, gibi turizm meslek örgütlerine, Atatürk Üniversitesi mensuplarına, Erzurum ili idareci ve yerel yöneticilerine olmak üzere toplamda 30 binin üzerinde kişi ve kuruma elektronik olarak göndermekteyiz. E-posta havuzumuzdaki güncelleştirmeler ile bülteni gönderdiğimiz kişi sayısını artırarak 35bin sayısına yaklaştık. ATA-TURİZM BÜLTENİ, ilk iki sayımızda yurt dışında turizm alanında çeşitli üniversitelerde çalışan 850 akademisyene ulaşırken, e posta listelerimizi güncelleştirerek ve Rekreasyon bölümlerindeki akademisyenleri de listeye ekleyerek sayıyı 2703´e çıkardık. Amacımız fakültemizi hem yurt içinde hem de yurt dışında en iyi şekilde tanıtmaktır. Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Abdülkadir Koşan´ı kaybettik. Kendisine Allah´tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve üniversitemiz camiasına sabır dileriz.´´