Dadaş GÖZ kamaştırdı

Spor Toto Süper Ligi´nin 12´nci haftasında B.B. Erzurumspor, ligin formda takımlarından Göztepe´yi Kazım Karabekir Stadyumu´nda ağırladı. Dadaşlar, İzmir temsilcisini evine eli boş göndererek mücadeleden 2-1 galip ayrıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
   Dadaş GÖZ kamaştırdı

 

Sinan AYDIN

 B.B. Erzurumsporlu futbolcular, sahaya ´Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyoruz´ yazılı pankartla çıktı. Tribünü dolduran taraftarlar da ´Mustafa Kemal´in askerleriyiz´ sloganı attı. Taraftarlar Hakkari şehitlerini de , ´şehitler ölmez vatan bölünmez´ sloganları atarak rahmetle yad etti.

BİR PENALTIMIZ VAR´A RAĞMEN VERİLMEDİ

B.B. Erzurumspor, İbrahim ve Taylan´ın golleriyle Göztepe´yi mağlup ederek ikinci galibiyetini aldı. Göztepe´nin tek golü uzatmaların son anlarında Yasin Öztekin´den geldi. Karşılaşmanın ilk yarısında Göztepeli savunma oyuncusunun açık bir şekilde Özer´in ortasını cezaalanı içerisinde elle çelmesine hem maçın hakemi Hüseyin Göçek hem de VAR hakemi Fırat Aydınus "Devam" dedi. Açık penaltının VAR kararıyla verilmemesi, tepkilere neden oldu.

ŞİFO MEHMET HİÇ KAYBETMEDİ

Mehmet Altıparmak´ın görevine son verilmesi sonrası göreve getirilen teknik direktör Mehmet Özdilek, mavi beyazlı takımla çıktığı 5 maçta 3 beraberlik ve iki galibiyetle 9 puan aldı. B.B Erzurumspor, Mehmet Özdilek ile şuana kadar mağlubiyet yüzü görmedi. Her maçta oynadığı futbolun üzerine koyan B.B Erzurumspor, taraflı tarafsıa herkesimin takdirini kazanmaya devam ediyor. Mavi beyazlı taraftarla Göztepe maçında da stadı doldurarak takımlarına son ana kadar desteklerini sürdürdüler.

 MAÇTAN DAKİKALAR

10´uncu dakikada İbrahim´in pasıyla cezalanı çizgisi önünde topla buluşan Özer, müsait durumdaki Taylan´ı gördü. Taylan´ın şutunda top auta çıktı.

13´üncü dakikada Sunu´nun pasıyla sol kanattan ceza alanına giren Özer, defansı geçerek çizgiye indi. Özer´in şutunda Göztepe defansı topu kornere çeldi. BB. Erzurumsporluların penaltı itirazına VAR hakemleri yok dedi.

23´üncü dakikada Berkan Yasin´le verkaça yaptıktan sonra BB. Erzurumspor ceza alanına girdi. Toplu buluşan Berkan sağ kanatta bekleyen Jerome´ye orta yaptı. Jerome´nin şutu yan ağlarda kaldı.

28´inci dakikada ev sahibi ekibin kazandığı serbest atışta Emrah yanındaki İbrahim´i pas verdi. Bir süre topla ilerleyen İbrahim yaklaşık 25 metreden sert vurdu. Meşin yuvarlak Beto´nun sağından ağlara gitti. 1-0

38´inci dakikada Sehic´in kale vuruşunda topla buluşan Özer ceza alanına girerken ortaya sert bir şut çıkardı. Emrah önünden geçen topa dokunamadı.

53´üncü dakikada orta sahadan gelişen BB. Erzurumspor atağında sol kanatta topla buluşan Emrah arkada bekleyen Taylan´a orta yaptı. Taylan, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-0

67´nci dakikada Gassama´nın ortasında topla cezalına içinde buluşan Alpaslan göğsüyle yumuşattıktan sonra vurmak istedi. Defansın müdahalesi sonucu top kaleci Sehic´te kaldı.

69´uncu dakikada sağ kanattan gelişen BB. Erzurumspor atağında Sunu cezaalanına girerken sert vurdu. Kaleci Beto, son anda yakaladı.

85´inci dakikada kazanılan serbest atışta Göztepe´de Yasin topun başına geçti. Yasin´in köşeye giden sert şutunu kaleci Sehic parmaklarıyla kornere çeldi.

89´uncu dakikada ani gelişen Göztepe atağında kaleci Sehic´in boşa çıktığı topu Yasin ağlara gönderdi. 2-1. Maç ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

BAYRAM BEKTAŞ: OYNADIĞIMIZ OYUNUN KARŞILIĞI MAĞLUBİYET DEĞİLDİ

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Bayram Bektaş, şunları söyledi: "Üzgünüz, kazanmak için gelmiştik. Çok iyi başladığımız karşılaşmayı kaybettik. İlk yarım saate baktığımızda oyun üstünlüğü bizde. Rakibe pozisyon vermedik. Maalesef çok uzak olan pozisyonda rakibin attığı şutla kalemizde golü gördük. İkinci yarı golü aradık. Oyun açılışı, geçişlerde iyi yaptığımız işi üçüncü bölgeye, final bölgesine taşıyamadık. İsabetli pasları atamadık. Çok basitçe toplar harcadık, bizim kalitemizde takımın becerikli olması lazım. İkinci golde maalesef hücuma çıkarken basit top kaybıyla rakibi kontağa sevk ettik. Defansif anlamda oyuncular yerindeydi, kademe hatası rakibin ikinci golünü atmasına sebep oldu. Üzgünüz çünkü aslında bugün oynadığımız oyunun karşılığı mağlubiyet değildi. Erzurum zor bir deplasman. Erzurumspor´u kutluyorum. Ancak bu zor deplasmanda verilere baktığımız zaman yüzde 75 üstünlüğümüz hakimdi." Milli takım arasını iyi değerlendireceklerini anlatan Bektaş, ligde herkesin herkesi yenebildiğini söyledi. VAR sisteminin şu ana kadar kendilerine faydalı olmadığını da ifade eden Bektaş, açıklamalarına şöyle devam etti: "VAR sistemi şu ana kadar bize çok faydalı olmadı. Bu sistemi ilk destekleyen benim. Geçen sene hatırlarsanız Erzurum-Ümraniye maçında uygulandı ve aleyhimize çalışmıştı. Ama destekleyen biriyim. Adalet sağlanacaksa ben varım dedim. Ama gerçek anlamda doğruyu sahaya yansıtacaksa bunu destekleriz."

MEHMET ÖZDİLEK: TARAFTARI VE OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür ederek başladığı açıklamasına şöyle devam etti: ´´ Söze bu atmosferi yaratan taraftardan başlamalıyım. Müthiş bir destek. Maçın başından bitine kadar oyuncuları oyun içinde tuttular, alkışı hak ettiler. İkinci alkış oyuncularımın. İstekli arzulu oyun içindeki hareketlerin içine kalbini ruhunu ve mücadele ruhunu yansıtan oyuncu grubu haklı bir galibiyet aldı. Maçın geneline bakıldığında ilk devre bir pozisyon haricinde rakibe pozisyon vermedik, o da duran toptan kaynaklandı. İkinci bölgede kalabalık tutup rakibin arkasında koşarak gol bulmaya çalıştık İbrahim şutu deneyerek yakaladı, bundan sonra kontrollü hale getirdik. Golden önce pozisyon penaltı gibi görünüyordu. İkinci yarı bilerek Göztepe´nin topla oynamasına izin verdik. Final pozisyonlarında doğru tercihleri yapamadık. Üzüldüğümüz nokta yediğimiz gol oldu. Son haftalarda penaltı dışında gol yiyen takım değiliz. Doğru bir duruşla bu işi başardık. Ama mücadele devam ediyor. Gelişmeye devam edeceğiz. Gerilerden gelmek kolay değildir. Şu mesajı veriyoruz; defansif anlamda eksikleri giderdik ama ofansif anlamda atraksiyonlarımızı geliştirdiğimizin sinyallerini vermeye başladık milli takım arasında çalışıp Antalya maçında bıraktığımız yerden devam edeceğiz."

"VAR´A İNANIYORUM"

Özdilek, VAR ile ilgili bir soru üzerine ise şunları söyledi:  "VAR´a inanıyorum. Anadolu takıları için nemli bir unsur. Maça bakıldığında Özer´in pozisyonu seyreden her insan için penaltı. Bu pozisyonun penaltı olmaması mümkün değil. Biz doğru inandığımız bildiğimiz yolda devam edeceğiz, VAR sistemini destekleyeceğiz. Geçiş döneminde sıkıntılar olacaktır ama Anadolu takımlarına faydalı olacaktır."

Stat: Erzurum Kazım Karabekir

Hakemler: Hüseyin Göçek, Mehmet Cem Hanoğlu, Erdem Bayık

Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Sehic, Acka, Egemen Korkmaz, Leo, Sunu, Taylan Antalyalı (Dk. 59 Kone), Özer Hurmacı (Dk. 89 Tshabalala), Emrah Başsan (Dk. 77 Khubulov), Auremir, İbrahim Akdağ, Scuk

Göztepe: Beto, Titi, Gassama, Berkan Emir, Kadu, Borges (Dk. 82 Samed Ali Kaya), Halil Akbunar, Castro, Poko (Dk. 63 Alpaslan Öztürk), Yasin Öztekin, Jerome (Dk. 63 Cikalleshi)

Goller: Dk. 28 İbrahim Akdağ, Dk. 53 Taylan Antalyalı (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk. 90+3 Yasin Öztekin (Göztepe)

Sarı kartlar: Dk. 33 Taylan Antalyalı, Dk. 45 Sunu (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Dk. 33 Borges, Dk. 66 Alpaslan Öztürk (Göztepe)