Dikyar´da yaralar sarılmaya çalışılıyor

Yangının kül ettiği Dikyar köyünde hayat normale dönüyor?

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Dikyar´da yaralar sarılmaya çalışılıyor

 

-ÖZEL-

Elektrik kontağından çıkan kıvılcımın 10 evi yaktığı Dikyar köyünde, hayat normale dönüyor. Yangın sonrası hasar tespit çalışmaları yapıldı, yaralar sarılmaya çalışılıyor.

 

Sinan AYDIN

 

Erzurum´un Uzundere ilçesine bağlı Dikyar köyünde çıkan ve 10 ev ile 1 ahırın yandığı yangınla ilgili AFAD ve Kaymakamlık yetkilileri tarafından hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Gece başlayan ve sabaha kadar süren yangının söndürülmesi sonrası ortaya çıkan görüntüler, facianın nasıl ucuz atlatıldığını da gözler önüne seriyor. Yaraların sarılmaya çalışıldığı Dikyar mahallesinde, hayatta normale dönmeye başladı.

 

YANGIN ELEKTRİK KONTAĞINDAN ÇIKTI HIZLA BÜYÜDÜ

 

20 Aralık 2019 Cuma gecesi geç saatlerde 1 evde elektrik kontağından çıktığı belirlenen yangın, kısa sürede büyüyerek tüm köyü sardı. Evlerin yan yana olduğu ve çarpık bir yapılaşmanın yer aldığı Dikyar köyünde, kısa sürede diğer evlere de sıçrayan yangının söndürülmesi için amansız bir mücadele başlatıldı. Yangına, Uzundere ve Tortum itfaiyesinin yanı sıra Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve AFAD Erzurum ekipleri de müdahale etti. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden yangında, 10 ev ve 1 ahır yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangının meydana getirdiği hasar, günün ilk ışıklarıyla ortaya çıktı. Facianın nasıl ucuz atlatıldığı da gözler önüne serildi.

 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yangında evlerin büyük ölçüde zarar gördüğü Dikyar köyünde, hasar tespit çalışmaları yapıldı. Yangının kontrol altına alınıp söndürülmesinin ardından AFAD Erzurum ekipleri köyde hasar tespit çalışmaları yaptı. Yapılan çalışmada, 10 ev 1 ahırın kullanılamaz hale geldiği belirlendi. Yangınla birlikte yanan evlerde de eşyaların tamamen yandığı ve maddi zarar oluştuğu belirlendi. Uzundere Kaymakamlığı tarafından oluşturulan kriz masası, yangında maddi hasar nedeniyle mağdur olan köylüler için devletin gereken yardımları yapacağını bildirdi.