Erzurum Valisi Azizoğlu 2017 yılı terör operasyonlarını değerlendirdi

?Bin 200 operasyonda bin 186 şüpheli yakalandı?

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurum Valisi Azizoğlu 2017 yılı terör operasyonlarını değerlendirdi

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Karayazı ilçesinde 2017 yılı içinde düzenlenen bin 200 ayrı terör operasyonunda 284 PKK-KCK, 55 DEAŞ ve 847 FETÖ-PYD mensubu olmak üzere toplam bin 186 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu beraberinde Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, İl Jandarma Komutanı kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve kamu kuruluşlarının temsilcileri ile Karayazı´da bir dizi incelemelerde bulundu. Karayazı Kaymakamı Eyüp Özdemir tarafından karşılanan Vali Azizoğlu ve beraberindeki heyet burada muhtarlarla bir araya geldi. 2017 yılının kamu yatırımları değerlendirmesini yapan Vali Azizoğlu, bölgede sürdürülen terör operasyonları ile ilgilide açıklamalarda bulundu.
Erzurum ili dahilinde, 2017 yılının Emniyet, MİT, Jandarma ve Silahlı Kuvvetlerinin çalışmaları neticesinde huzur içerisinde geçtiğini belirten Vali Azizoğlu, ?Yapılan çalışmalar ile vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden teröristlerin ele geçirilmesi yanında, terörü destekleyen milis alt yapısının ve terörün ekonomik kaynaklarının çökertilmesi hedeflenmiştir. Bu maksatla, 2017 yılında 24 saat esasına göre icra edilen bin 200 operasyonda, ikisi yeşil ve gri listede aranan sorumlu düzeyde olmak üzere toplam beş terörist etkisiz hale getirilmiştir. Buna ilave olarak Erzurum/Karayazı, Hınıs ve Karaçoban bölgelerinde faaliyet gösteren biş kişilik bir grup, başlarında sorumlusu olduğu halde tamamı etkisiz hale getirilmiştir. Yapılan operasyonlar neticesinde 20 adet uzun namlulu silah, 1 adet makinalı tüfek, 10 adet tabanca, 13 adet el bombası, 5 adet el dürbünü, 1 telsiz, 18 adet EYP düzeneği.8 adet tüp, 50 adet av tüfeği, 1 adet gece görüş dürbünü ve aralarında roketatar mühimmatlarının da olduğu çeşitli cinste toplam 10 bin adet mühimmat ele geçirilmiştir? diye konuştu.
Çevre illerle koordineli olarak sürdürülen bu operasyonlara 9´uncu Kolordu Komutanlığının da destek verdiğini kaydeden vali Azizoğlu, ?Bu sayede vatandaşlarımıza huzur ve güvenli bir ortam sağlanmıştır. Operasyonlara kış mevsimi boyunca devam edilecektir. Jandarma ve Polis tarafından yapılan operasyonlar neticesinde 284 PKK/KCK, 55 DEAŞ ve 847 FETÖ/PYD terör örgütü mensubu olmak üzere toplam bin 186 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş olup, bunlardan 403´ü tutuklanmış, 495´i adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır? dedi.
Vali Azizoğlu, teröristlerin, suçluların yakalanması ve terör faaliyetlerinin önlenmesine yönelik gerek polis gerekse Jandarma ekiplerinin operasyonlara aksatılmadan devam edileceğini sözlerine ekledi.
Vali Azizoğlu toplantı sonunda muhtarların sorunlarını dinledi. Vali Azizoğlu toplantı sonrasında İlçe Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Özal Harekat birimlerine ziyaretlerde bulundu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı