Erzurum´da ?100´ümüz Özümüz Bir? toplantısı

12 Mart Erzurum´un düşman işgalinden kurtuluşunun ve Azerbaycan Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi, Eko Avrasya Derneği, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi´nin or

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurum´da ?100´ümüz Özümüz Bir? toplantısı


Düzenlenen basın toplantısına Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Eko Avrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren ve basın mensupları katıldı. 
Erzurum´un 100. yılına damga vuracak bir etkinlik hazırladıklarını ifade eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, ?Erzurum´un kurtuluşunun 100. yıl dönümü ve Azerbaycan´ın kuruluşunun 100. yıl dönümünü birlikte kutlamak adına hep birlikte bir program yapacağız. Narmanlı cami önünden başlayıp İbrahim Erkal Sanat Merkezi´nin önüne kadar Erzurumlular ile birlikte bu etkinliği yürüteceğiz bütün hemşerilerimizi etkinliğe davet ediyorum. Azerbaycan ile ortak bir şekilde bunu yapmamızın sebebi Azerbaycan´da ki kardeşlerimiz aynı Erzurum´da ki insanlar gibi o zaman Ermeni mezalimine uğramış 1992´de bile bunun yansımaları devam etmiştir. Bunun yakın bir tarihte yapılmasına rağmen bütün dünya devletleri tarafından bunun farklı lanse edilmesinden dolayı bu yapacağımız etkinliğin çok daha önemi görülmektedir.? diye konuştu. 
TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş ise Erzurum´un kurtuluşunun Azerbaycan´ın kuruluşuna açılan kapı olduğunu vurgulayarak, ?Azerbaycan ile bizim sadece 100´müz özümüz değil, kanımız canımızda bir, kaderimizde bir. Bu yıl etkinlikler bu yönüyle ezber bozan etkinlikler olacaktır.12 Mart ilk defa böylesine kutlanacak.? dedi. 
Türkiye ile Azerbaycan´ın yüksek düzeyli stratejik işbirliği içerisinde olduğunu ifade eden Eko Avrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren, ?Azerbaycan ve Türkiye arasında çeyrek asırda elde edilmiş başarı ve kenetlenme, sarsılmaz olan kardeşlik bağımızın adeta demir halkaları niteliğindedir. Bundan sonra da ülkelerimiz arasındaki kardeşlik bağı daha da güçlenecek ve yükselen çizgide seyretmeye devam edecektir. Bizler de mevcut olan bu ilişkilere katkı sağlamak amacıyla üstlenmiş olduğumuz misyon adına faaliyetler icra etmek üzere Erzurum´da bulunuyoruz.? diye konuştu. 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç´ta, ?100. yıl kutlamalarını Erzurum sınırlarının ötesine taşımak istedik. Bu doğrultuda 9-10 Mart´ta iki gün sürecek çok anlamlı etkinliklerden oluşan program yaptık tüm hemşerilerimizi bu etkinliklere davet ediyoruz.? dedi. 
Etkinlikler 9 Mart Cuma günü Kortej yürüyüşüyle Narmanlı Cami önünden başlayacak. Ardından İbrahim Erkal Sanat Merkezinde 2100´müz Özümüz Bir´ şurası yapılacak. 10 Mart Cumartesi günü devam edecek etkinliklerde ilk olarak 100. Yıl Kahramanlar Anıtı´nın açılışı yapılacak. Etkinlikler Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk Dünyası Müzik Topluluğu´nun vereceği ´Sazımız Avazımız Bir´ konseri ile bitecek. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı