Erzurum´da bankamatik fareleri türedi

Banka müşterilerinin hesaplarını boşaltıyorlar?

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurum´da bankamatik fareleri türedi

Sinan AYDIN

 

Erzurum´da son günlerde, banka müşterilerinin hesaplarını boşaltan kişi yada kişilerin sayısında artış göze çarpıyor. Özellikle son 1 ayda Polise şikayet yağdı. Sadece dün, bir gün içerisinde 3 kişinin banka hesabı boşaltıldı, yada bilgisi dışında havale ve farklı işlemler yapıldı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bilişim ve banka sistemleri aracılığıyla hırsızlık vakalarına karşı geniş çaplı tahkikat başlattı. Aynı şikayetten vaka sayısındaki artış, Emniyet bültenlerindeki istatistikle de gözler önüne seriliyor.

 

1 GÜNDE 3 HIRSIZLIK

 

İlde sadece 1 günde aynı şikayetten 3 müşteki, soluğu karakolda aldı. M.C. isimli vatandaş 18 Ocak günü Yakutiye ilçesinden Emniyete başvurarak Halkbankası hesabından bilgisi ve rızası olmaksızın havale işlemi yapıldığını belirtip şikayetçi oldu. Bir diğer müşteki A.B.´de Aziziye ilçesinden başvurarak Halkbankası hesabından bilgisi ve rızası dışında havale işlemi yapıldığını belirterek şikayetçi oldu.  Yakutiye bölgesinden şikayetçi olan İ.A. ise ING bankası hesabından bilgisi ve rızası dışında harcama yapıldığını belirterek şikayetçi oldu.

 

EN ÖNEMLİ GÜVENLİK ELLE KONTROL!

 

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son zamanlarda artan banka hesabından hırsızlık vakalarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı. Polis, kişilerin banka kart bilgilerini ve şifrelerini kimseyle paylaşmamalarını, bankadan para çekerken şifrelerini kimseye göstermemeye dikkat etmelerini konusunda uyardı. En önemli uyarı ise, ATM´lerle ilgili. Vatandaşların,  bir şüphe durumunda para çektikleri ATM´lerin kart giriş bölümünü de elle yoklayarak sahte cihaz takılı olup olmadığını kontrol etmeleri gerekiyor.