Erzurum´da "mutlu hayvancılık" toplantısı

Erzurum çiftçisine yönelik "Mutlu Hayvancılık Projesi" kapsamında hayvan refahı ve hayvan nakilleri konulu eğitim toplantısı yapıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurum´da

-ÖZEL-

 

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, ilde SETBİR ve gıda kontrol genel müdürlüğü işbirliğinde toplantı yapıldı. Süt Et Gıda Sanayi Üreticileri Birliği (SETBİR) Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü işbirliği ile Erzurum´da AB ve Türkiye´de "Mutlu Hayvancılık Projesi" kapsamında hayvan refahı ve hayvan nakilleri konulu eğitim toplantısı; örnek çiftçiler ve veteriner hekimlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, yetiştiricilere ve veteriner hekimlere yönelik çiftlikte ve nakilde hayvan refahına yönelik eğitim verildi. Toplantıya, çeşitli alanlarda yaptıkları çalışmalarla teşekkür belgeleri alıp çeşitli dallarda ödüllendirilmiş örnek çiftçiler ile veteriner hekimlerde katıldı.

PROJENİN AMACI HAYVAN REFAHININ ARTIRILMASI

Toplantıda, "Mutlu Hayvancılık Projesi" ile ilgili bilgilerde verildi.  "Mutlu Hayvancılık Projesi", Türkiye Süt, Et, Gıda, Sanayicileri ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Derneğinin yürüttüğü projenin amacı; çiftçiler, hayvan sahipleri, sürücüler, dinlenme yerleri ve sınır kontrol noktalarındaki görevlilerce bilinen uygulamalarla hayvan refahının artırılması olarak ifade ediliyor. Mutlu hayvancılık Projesi kapsamında, hedef grubun hayvan refahı konusundaki kapasitesinin güçlendirilmesine yönelik araçların geliştirilmesi ve hayvan refahının düzenlemeler doğrultusunda standart uygulama haline getirilmesine yönelik farkındalığın artırılması hedefleniyor. Proje sonunda Türkiye ve İspanya´da hayvan refahıyla ilgili düzenlemelere yönelik kapasitenin güçlendirilerek, AB ve Türkiye´de hayvan refahının ve iyi uygulamaların desteklenmesine yönelik farkındalığın artması öngörülüyor. Çalışma sonunda her iki ülkede, kamu otoritesinin de desteğiyle iyi uygulamaları tanıtacak, kullanıcı dostu araçların geliştirilmesini sağlayacak, hayvan yetiştiricileri ile sınır ve gümrük kontrol şubelerinin yöneticilerini ve çalışanlarını eğitecek kılavuzlar hazırlanacak. Bu arada tarım ve hayvancılıkla ilgili diğer çalışmalarını da sürdüren İl tarım ve Orman Müdürlüğü, bu toplantı dışında ilçelerimizde şeker pancarı yetiştiriciliği eğitimi de yaptı. İlimizde şeker pancarı yetiştiriciliğinin yaygın olarak yapıldığı, Aşkale, Köprüköy, Horasan, Aziziye ve Pasinler ilçelerinde şeker pancarı yetiştiriciliği konusunda çiftçi eğitim toplantıları düzenlendi. Müdürlük çiftçilere yönelik yaptığı duyuruda ise, su ürünleri destek ödemelerinin başladığını açıkladı. Açıklamada, ??İlimizde faaliyet gösteren su ürünleri üretim işletmelerine yönelik destekleme ödemeleri 27 Şubat 2020 Tarihinde başlıyor. Destek kapsamında 13 adet işletmemize yönelik 485 bin TL destekleme ödemesi yapılacaktır´´ denildi.