Erzurumspor penaltı fakiri !

TFF 1´inci Ligde sezonun ilk yarısındaki maçlarda 33 gol penaltıdan kaydedildi. Erzurumspor ise verilere göre penaltı fakiri takım çıktı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Erzurumspor penaltı fakiri !

-ÖZEL-

 

Sinan AYDIN

 

Penaltı ile en fazla gol kazanan ekipler 4 golle Adanaspor, Akhisarspor ve Ümraniyespor olurken, İstanbulspor, Osmanlıspor ve Erzurumspor penaltıdan golleri bulunmayan üç ekip olarak kaydedildi. TFF 1´inci Ligde sezonun ilk yarısındaki maçlarda 33 gol penaltıdan kaydedildi. Penaltı ile en fazla gol kazanan ekipler 4 golle Adanaspor, Akhisarspor ve Ümraniyespor olurken, İstanbulspor,  Osmanlıspor ve Erzurumspor penaltıdan golleri bulunmayan üç ekip olarak kaydedildi.

 

PENALTI GOLLERİ DAĞILIMI

 

Türkiye Futbol Federasyonu TDFF 1´inci Lig istatistikleri Gol Tipine Göre Gol Sayıları verilerine göre 15 takım penaltıdan gol kazanırken, Erzurumspor, İstanbulspor ve Osmanlıspor penaltıdan gol kaydetmeyen ekipler oldu. Erzurumspor´un kaydettiği 20 golün 8´i kafayla, 12´si ise ayakla atıldı. Kafayla atılan gol sayısı toplamda yüzde 40´lık dilim oluşturdu. 2019 ? 2020 Sezonunun İlk Yarısında Adanaspor, Akhisarspor ve Ümraniyespor penaltıdan 4 gol kazandı. Verilere göre ilk yarıda Giresunspor 3; Adana Demirspor, Altınordu, Boluspor, Balıkesirspor, Karagümrük, Hatayspor ve Keçiörengücü 2; Altay, Bursaspor, Menemenspor ve Eskişehirspor ise 1 penaltı golü kaydetti.