Gürsel Bedir´den Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası mesajı

İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir: 28 Şubat afet bilincinin artmasına vesile olsun

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gürsel Bedir´den Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası mesajı

-ÖZEL-

28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, ??Deprem Haftası ve Sivil Savunma Günü etkinliklerinin, ilimizde afet bilincinin artmasına vesile olması temennisiyle, afetlerden uzak, sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum´´ dedi.

 

Sinan AYDIN 

 

Erzurum İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Müdür Bedir, ??Müdürlüğümüze bağlı merkez ve ilçelerdeki birimlerimizde yapmış olduğumuz eğitimler, tatbikatlar, broşür dağıtımı ve diğer etkinliklerle halkımızın bilinçlenmesi ile afet farkındalığını oluşturmaya çalışıyoruz´´ dedi. Erzurum Sağlık Müdürlüğü, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenliyor. Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir,  şunları söyledi: Kıymetli mesai arkadaşlarım; ?Her yıl 28 Şubat Sivil Savunma Günü? ve Mart ayının ilk haftasını, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla ?Deprem Haftası? olarak kutlanmakta ve kutlamaktayız.´´ Bu anlamda, Müdürlüğümüze bağlı merkez ve ilçelerdeki birimlerimizde yapmış olduğumuz eğitimler, tatbikatlar, broşür dağıtımı ve diğer etkinliklerle halkımızın bilinçlenmesi ile afet farkındalığını oluşturmaya çalışıyoruz.

 

?´28 ŞUBAT AFET BİLİNCİNİN ARTMASINA VESİLE OLSUN´´

 

Gerek önlem alma gerek zarar azaltma kültürünün geliştirilmesi ile afet hazırlıklarının modern teknolojiden ve iletişim sistemlerinden faydalanarak toplumun tüm kesimlerinin duyarlılığı ve katkılarının yanı sıra, kurumlar arasında eş zamanlı yürütülmesi amaçlanmaktadır. Halkımızın ve personelimizin desteği ve etkin katılımı, bu alandaki başarıda belirleyici etken olmuştur. Bu nedenle halkın bilinçlendirilmesine yönelik etkinliklere ve uygulamalı eğitim çalışmalarına süreklilik kazandırmış bulunmaktayız. Eğitilmiş, bilinçli bireylerin oluşturduğu bir toplumda, yerinde ve zamanında doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltacaktır. Deprem Haftası ve Sivil Savunma Günü etkinliklerinin, ilimizde afet bilincinin artmasına vesile olması temennisiyle, afetlerden uzak, sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum.´´