Karında oluşan çatlaklara dikkat

Uzman Estetisyen Neslim Güngen, karında oluşan çatlaklara dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Karında oluşan çatlaklara dikkat

Profesyonel Kalıcı Makyaj Uzmanı ve Uzman Estetisyen Neslim Güngen, ?Bazı bayanların en büyük sorunları olan karında çatlaklar huzur bozucu olmaya başlar. Bizde karın çatlakları nasıl geçer yazımızda sizlere biraz olsun yardımcı olacak bilgiler vermeye çalışacağız. Karında çatlak belirtileri nelerdir? Karında çatlaklar ne zaman başlar? Karında çatlak neden oluşur? Karın bölgesinde genelde yağlanmanın olduğu bölgelerde dikey ya da yatay olarak beliren kırmızı bazılarında da mor şekildeki çatlaklardır. Elinizde dokunulduğunda hissedebileceğiniz yüksekli alçaklı çıkıntılar oluşur. Başlangıç aşamasındaki karında çatlak belirtileri bu şekildedir. Daha sonra çatlaklar ten rengine dönerken deri araların büzüşme görülür? dedi.
Karında çatlak oluşum nedenlerinin iki sebebe dayandığını ifade eden Güngen, ?Aşırı kilo alıp vermekten oluşan çatlaklar; Bu çatlaklar vücudun eski kilosundan daha fazla kilo olarak genişlemesi nedeniyle ortaya çıkar. Başta kilo alırken ortaya çıkmaz daha sonradan kilo vermeye başlarken ortaya çıkar. Doğum sonrasında oluşan çatlaklar, Hamilelik sırasında karında genişleme dolasıyla ile deri kendi çatlak şeklinde açar. Bu çatlaklar doğumdan sonra daha da belirgin hale gelir? diye konuştu.
Esneyip gerilen derinin bağ dokusundaki yırtılma dolasıyla çatlakların oluştuğunu kaydeden Güngen, ?Bu bağ dokusu bazı vücutlar da daha dirençli olduğundan yırtılma görülmesen esneme ve gerilme yaşanır. Bazen genetik açısından anne de ailede varsa tahminen sizde görülecektir. Çatlak birçok nedene bağlı oluşabilir. Yüzde 80 sonuca bağlı Çözüm fibroderms cihazımızla en kısa zamanda onarıma başlamanızdır? açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı