Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto´dan yeni sezon mesajı

Ali Oto, ??Federasyonu kendilerine rant merkezi haline dönüştürmek isteyen, kayak sporunu katletmeye çalışan bir avuç insan ortaya çıktı´ dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto´dan yeni sezon mesajı

 

-ÖZEL-

 

Başkan Ali Oto:

Kayak sporunu katletmeye çalışan bir avuç insan ortaya çıktı

Sinan AYDIN

 

Türkiye Kayak federasyonu Başkanı Ali Oto, 2019 ? 2020 sezonunun 1 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamış olduğunu duyurdu. Bir açıklama yapan Başkan Oto, yeni sezonun tüm Kayak federasyonu ailesine hayırlı olması temennisinde bulundu. Geniş kapsamlı yazılı bir açıklama yapan Oto, Federasyonla ilgili yapılan yalan ve asılsız haberlerle ilgili mahkemelere başvurduklarını söyledi. Başkan Ali Oto, geçen sezon yaptıkları etkinliklerle ilgili de bilgi verdi.

 

??YENİ SEZON İÇİN YOĞUN BİR HAZIRLIK DÖNEMİ BAŞLATTIK´´

 

Ali Oto, yazılı açıklamasında şunları söyledi: ?? Öncelikle sporcularımıza, antrenörlerimize, idarecilerimize, kulüplerimize, hakemlerimize ve tüm kayak camiamıza kazasız-belasız, sağlıklı, başarılı ve hayırlı biz sezon geçirmesini diliyoruz. Türkiye Kayak Federasyonu Yönetimi olarak biz de yeni sezon için kollarımızı sıvayarak yoğun bir hazırlık dönemini başlattık. Gerek önümüzdeki sezon düzenleyeceğimiz tüm branşlardaki ulusal ve uluslararası yarışmaların faaliyet programlarını, gerekse yarışmaların düzenlenmesinde esas aldığımız yarışma talimatlarının revizyonu gibi konularla birlikte Milli takımlarımızın 2022 Kış Olimpiyat Oyunlarına hazırlığı, Milli takım alt yapılarımızın sezon hazırlığı ile ilgili kampların hazırlığı ve diğer çalışmalarla sezon çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.

Yönetim olarak bütün mesaimizi ve çabamızı kayak sporunun gelişimine adamakla birlikte bu yönde de çalışmalarımız tüm hızıyla sürdürmekteyiz.

 

??NORVEÇ KAYAK FEDERASYONU İLE İŞBİRLİĞİ?´´

 

Kayaklı Koşu branşında dünya lideri diyebileceğimiz Norveç Kayak Federasyonu ile işbirliği konusunda ön görüşmelerimizi tamamladık. Milli takımlarımızın müsabakalara hazırlanması, antrenörlerimizin eğitimi ve gelişimi, ülkemizde kayaklı koşu branşının geliştirilmesi yönünde Norveç ile işbirliğine gidiyoruz. Bu kapsamda ilk olarak genç sporcularımızdan oluşan bir ekibimizi 2019 Ağustos ayı içerisinde Norveç Kayaklı Koşu Genç Milli Takımı ile ortak kamp yapmak üzere Norveç´e gönderiyoruz.

Hepimizin bildiği üzere yönetimi devraldığımızda federasyonumuz borç batağındaydı. Gereksiz harcamalar ve inanılmaz zararlar içerisinde olan iktisadi işletmelerden yapılan usulsüz iş ve işlemlerden dolayı teftiş incelemeleri yapılmasından kaynaklı federasyonumuz problemler içerisine sürüklendi.

 

??İŞLERİMİZDEN AİLELERİMİZDEN FEDAKARLIK YAPTIK´´

 

Ancak görevi geldiğimizden bu yana öncelikle federasyonumuzun içerisinde bulunduğu problemlerden temizleyerek spor yapılabilir, proje üretilebilir bir zemine taşımak için iktisadi işletmelere yatırımlar yaparak canla başla çalıştık. Bir önceki sezonumuzu sorunsuz ve başarılı bir şekilde tamamladık. İçinde bulunduğumuz sezona da daha güçlü ve daha enerjik, daha da motive bir şekilde hazırlanmaya başladık. Buradan üzülerek ifade etmek istiyoruz ki; yönetim olarak hiçbir menfaat gözetmeksizin işlerimizden, ailelerimizden fedakarlık yaparak tüm mesaimizi Türk Kayağının gelişimi yönünde harcarken, hepimizin malumu olduğu üzere kayak sporunu baltalamak ve camiamızı yeniden bölmek parçalamak, federasyonu eskiden olduğu gibi kendilerine bir rant merkezi haline dönüştürmek isteyen kayak sporunu katletmeye çalışan bir avuç insan ortaya çıktı.

 

Federasyonumuzu seçime götürmek için çaba sarf etmiş ve bu amaçlarına ulaşamayan aynı çehreler bu kez de çeşitli sosyal medya hesapları üzerinden yönetim kurulu üyelerimize, federasyonumuza nezaket çerçevesini aşan küfür, hakaret ve iftiralarla dolu insanlık dışı paylaşımlarda bulunmakta.

 

??TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ TEMSİL EDEN BİR FEDERASYON OLARAK BU OLAĞANÜSTÜ KİRLİ, KÜFÜR, HAKARET VE İFTİRALAR İÇEREN BU PAYLAŞIMLARI YAPAN KİŞİLER VE SOSYAL MEDYA HESAPLARI İLE İLGİLİ GEREKLİ YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATTIĞIMIZI TÜM CAMİAMIZA ÖNEMLE DUYURURUZ´´

 

 

Özellikle Olimpiyatlarda ülkemizi temsil etmiş, devletimizin uzun yıllar yatırımları ile belirli bir saygı ve statü kazanmış, federasyonumuz için değerli olan antrenörümüzün federasyonumuz ve yönetim kurulu üyelerimiz hakkında bu derece kirli, küfür ve iftiralarla dolu paylaşımlarını esefle karşılıyor camiamıza, sportmenliğe yakışmayan bu davranışlarından dolayı kendisini kınıyoruz. Üzülerek kendisiyle ilgili gerekli yasal işlemleri başlattığımızı buradan tüm camiamıza duyuruyoruz. Buradan şunu da belirtmek isteriz ki hem yönetim kurulunda yer alan birçok arkadaşımız, hem de teknik kurullarımız ve Milli takım antrenörlerimiz camiamızın içinden gelen ömrünü bu branşlara adamış hepinizin dostu ve arkadaşı olan son derece değerli arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Teknik kurullarımız, Olimpik Milli takımlarımızın seçiminde o tarihteki güncel FIS puanı kriterlerini baz almıştır. Olimpik Havuzun bize verdiği kota çerçevesinde en iyi FIS puanına sahip sporcularımız Olimpik Milli takımımıza katılma hakkı elde etmiştir. Diğer alt yapı Milli Takım kadrolarımız ise teknik kurullarımızca bir önceki sezonun yarışma sonuçları ile sporcularımızın başarı durumları göz önüne alınarak belirlenmiştir.

 

??ASILSIZ VE İFTİRADIR´´

 

Bu nokta da konunun esasına baktığımızda sporcularımız elde ettikleri FIS puanları ve ulusal yarışmalardaki başarıları ile Milli Takım kadrolarına girmeyi kendileri kazanmaktadır. Teknik kadrolarımız veya Federasyonumuz sadece bu kriterleri yakalayan sporcularımızı Milli Takımlarımıza davet etmektedir. Kriterler bu derece açık ve şeffaf iken burada sporcularımızın haklarının yendiği iddiaları tamamen asılsız ve iftiradır. Uluslararası Kayak Federasyonu ile Türkiye Kayak Federasyonu resmi branşı olan ve 4 yıldır düzenlenmeyen, Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonasını ?15 TEMMUZ ŞEHİT VE GAZİLERİ´ anısına Bitlis Tatvan´da organize ettik. 20 İlden 200´e yakın sporcumuzun katılımı ile resmi ve her yönü ile kurallara, mevzuata uygun olarak planlanmış bu organizasyon, ülkemize ve kayak camiasına yakışır son derece başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Bu organizasyonumuza yine kirli söylemlerle karalamaya çalışan bu kişileri buradan kınıyoruz.

Sezon içerisinde büyük bir başarıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmaların çoğu yerel yönetimlerimizin katkılarıyla organize edilmiştir. Bahsi geçen arkadaşlarımıza ne bordro üzerinden ne de organizasyon üzerinden bir bedel ücreti ödenmemiştir. Yapılan tüm yarışların organizasyon bedeli geçtiğimiz yıllarda ödenen bedellerin yüzde 10´u bile değildir. Geçmiş dönemde yapılmış olan organizasyonlarla ilgili usulsüzlükler yüce TÜRK MAHKAMELERİNE intikal etmiş ve incelemeler devam etmektedir. Tüm camiamızın ve Türk spor kamuoyunun bilgilerine sunarız,

Saygılarımızla.

Ali OTO 

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı´´