Kazım Karabekir´de passolig çalışması başladı

Erzurum taraftarının beklediği passolig sistemi, Kazım Karabekir Stadı´na kurulmaya başladı. Yetkililer, Erzurumluları maçlardan mahrum bırakmamak için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Kazım Karabekir´de passolig çalışması başladı


Ligde geride kalan 5 haftada evinde oynaması gereken Balıkesir ve Samsunspor maçlarını Elazığ ile Rize´de oynamak zorunda kalan BB Erzurumspor, 6. Haftada oynayacağı Boluspor müsabakasını da Elazığ Atatürk Stadı´nda oynayacak.
Mavi-beyazlı takım, kura gereği Altay ile yaptığı ve seri penaltılarla 7-6 kazanarak tur atladığı Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme turu müsabakasını da İzmir Atatürk Stadı´nda oynadı.
BB Erzurumspor taraftarlarının haftalardır beklediği passolig sistemi ile ilgili malzemeler şehre gelmeye başladı. TFF, Passolig,ve ihaleyi alan firmanın yetkilileri de Kazım Karabekir Stadı´nda Passolig Sistemi Kurma çalışmalarına resmen start verdi.
Passolig malzemeleri TIR´larla Erzurum´a getirildi. Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz, Kazım Karabekir Stadı Müdürü Yakup Çiltaş ile Büyükşehir Belediyesi´nden Muhyettin Güngen´in de hazır bulunduğu ortamda malzemeler TIR´lardan indirildi.
Stada indirilen malzemeler Pasolig Gişelerine monte edilmeye başladı. Passolig gişelerinin yanı sıra Passolig elektronik sistemi kurum çalışmalarına da start verildi.
Kazım Karabekir Stadı´nda kurumuna başlanan sistemin ne zaman bitirileceği sorusu ile karşılaşan yetkililer, ?Tam tarih vermiyoruz, en kısa sürede Erzurumluların Kazım Karabekir Stadı´nda maç oynayabilmesi için çalışacağız. Biz şu ana kadar Türkiye´nin hiçbir yerinde olmayan çalışmayı ve fedakarlığı yapacağız. Erzurum´un İstanbul ya da Denizli ile oynayacağı maçları Kazım Karabekir Stadı´nda oynama garantisi vermiyoruz. Ama statta en azından yeterli kapı oluşturmak ve maçların oynanmasını sağlamak için var gücümüzle çalışacağız. Burada bize Erzurumlu yetkililerini de tam anlamı ile destek vermesini istiyoruz. Zaten burada gerek Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, gerek Büyükşehir Belediyesi, gerekse Türk Telekom Yetkilileri bize tam destek olmuş durumdalar. Bizde bunun için seferber olduk. Tarih vermiyoruz, ama her statta yapılan çalışmadan daha erken sürede Erzurum´daki passolig sistemi çalışmasını bitireceğiz. Bunun için de en kısa süre diyoruz. Passolig turnikelerini sadece turnike gözü ile bakarsak, yanılırız, turnikelerin dışında yapacağımız çalışma turnikenin 5 katı daha büyük bir maliyet isteyen çalışma? diye konuştular.
Bu arada Büyükşehir Belediyesi Kazım Karabekir Stadı´ndaki Passolig güvenlik bariyerlerinin yanı sıra üç ayrı noktaya passolig işlem bürosu kurdu. Yakutiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Suat Yılmaz, ?Muhyettin Güngen´in burada emekleri çok büyük Başta bize destek olan Büyükşehir Belediyemize ve Muhyettin beye teşekkür ediyoruz? dedi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı