Nihat Altay´da acı reçete: Vücudumuza her gün 2 bin adet zararlı madde giriyor

Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, ?? Sadece küçük bir sakızda bile 18 tane katkı maddesi var´´ diyerek insan sağlığı ile nasıl oynandığının acı reçetesini açıkladı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Nihat Altay´da acı reçete: Vücudumuza her gün 2 bin adet zararlı madde giriyor

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Merkezi Erzurum´da bulunan Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, vücudumuza her gün 2 bin adet zararlı madde girdiğini belirterek, sağlığa zararlı gıdalar konusunda denetimlerin daha da sıklaştırılarak caydırıcı yaptırımlar uygulanması gerektiğini söyledi. ?Sadece sigaranın üzerine sağlığa zararlıdır öldürür yazmakla insan sağlığı korunmuyor´ diyen Başkan Nihat Altay, ?? Bugün tatlandırıcı, tat verici, kıvam koruyucu, kıvam arttırıcı, renk koruyucu, beyazlatıcı, bozulmayı önleyici, nem tutucu, boya, aroma vs. vücudumuza her gün 2000 adet zararlı madde giriyor. Sadece basit bir sakızın içinde bile sakız mayası var. Sakız ambalajlarının üzerindeki içindekiler kısmında sakız mayası yazıyor. Ancak sakız mayasının içinden neler olduğu belirtilmiyor. Sakız mayasının içinde, kauçuk, vaks, antioksidan, elastomer, reçine, venil polimer, parafin ve katkı maddeleri var´´ diye konuştu.

 

?SADECE KÜÇÜK BİR SAKIZDA 18 TANE KATKI MADDESİ VAR´

 

Sadece küçük bir sakızda 18 tane katkı maddesi olduğunu belirterek sağlığımızla nasıl oynandığını ortaya koyan Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, ?? Tatlandırıcılar (7 tane), Doğala Özdeş aromalar(3 tane), Nem Tutucu (Gliserol), Emülgatör (Lesitin), Parlatıcılar (2 tane) ile Renklendirici ve Nem Tutucu. Sadece iki buçuk gramlık küçücük bir sakız, en az 18 tane katkı maddesi içeriyor. Ve bu katkı maddelerinin içinde de onlarca katkı maddesi var. Bunların hepsi de kimyasal. Bunun yanında bir civcivin 20 günde tavuk olması, GDO´lu yiyecekler, Israil´den alınan tohumlar vs. Bunların hepsi hepatit, böbrek hastalıkları, üreme organlarında bozukluklar, kısırlık, endometriozis kist, kanser, diyabet, tiroid hastalıkları, havale, hiperaktivite, davranış bozukluğu, otizm, depresyon, alzhemimer, parkinson, MS, tansiyon, titreme alerjik kaşıntılar, egzama, astıma neden oluyor. Evet sigara sağlığa zararlıdır. Ancak kullanımı engellemek içinde 20 lira olmaması gerekir´´ şeklinde konuştu.