OLTU´DA ??TIKA BASA TAŞIMALI´´ EĞİTİM!

Oltu´da karga tulumba öğrenci taşımacılığı isyanı!

Tarih: 01.01.0001 00:00
 OLTU´DA ??TIKA BASA TAŞIMALI´´ EĞİTİM!

-ÖZEL-

Oltu´da 17 kişilik servislerde 40 öğrencinin tıka basa doldurularak taşındığı iddia edildi, Veliler, ?öğrencilerimizin canı paraya tercih ediliyor. Oltu´daki mülki amirler duruma seyirci kalıyor´´ diyerek tepkilerini dile getirdi. Veliler, Vali Memiş´ten yardım bekliyor. Servisçilerin, ?fazla öğrenci taşımazsak kar edemiyoruz´ savunması ise Oltu´daki otorite boşluğunu gözler önüne seriyor.

Sinan AYDIN

Erzurum´un Oltu ilçesinde öğrenci servislerinde yaşanan sıkıntı, Velileri canından bezdiriyor. Geçen yılda aynı sorunları yaşayan Veliler, 17 kişilik bir servis aracına 30-40 öğrencinin taşındığını iddia ederek duruma isyan ediyor. Karga tulumba taşındıklarını ifade eden öğrenciler arasında bulunan kız çocukları ise, servislere okula gitmek istemediklerini belirterek Erzurum Valisi Okay Memiş´ten sorunlarına çözüm bulmasının istiyorlar. Gazetemizi de arayan yüzlerce veli ve öğrencinin en büyük şikayetleri ise, 17 kişilik bir serviste 40 öğrenci arasında yolculuk eden kız çocuklarının zor durumda kaldıkları yönünde. Oltu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yeteri kadar denetim yapmamakla suçlanıyor, servisçilerin ?fazla öğrenci taşımazsak kar edemiyoruz´ savunması ise Oltu´daki otorite boşluğunu gözler önüne seriyor.

OLTU´DA KURALLAR GÖZ GÖRE GÖRE İHLAL EDİLİYOR İDDİASI

Erzurum´un en büyük ilçelerinden biri olan Oltu´da, öğrenci servis taşımacılığı yapan esnaflara tepki var. İddiaya göre, hemen hemen tamamına yakın serviste öğrenciler tıka basa araçlara doldurularak yolculuk yaptırılıyor. 17 kişilik servis araçlarında 40 öğrenci taşınarak çocukların canı hiçe sayılıyor, servis sahipleri kar etsin diye öğrenciler değim yerinde ise kele koltukta okula gidip geliyor.  Veliler servisçilere tepki gösteriyor, servisçiler ise standartlara uymaları halinde zarar ettiklerini savunarak şaşırtıyor. Oltu merkezde bulunan okullara öğrenci taşıyan servisler, geçen yıl olduğu gibi bu yılda en büyük sorun olmaya devam ediyor. Geçen yıl bir servis aracından 40´ın üzerinde öğrenci inmesi ile ulusal haber kanallarına da konu olan Oltu´da, yetkililerin vurdumduymazlığı ve sorumsuzluğu nedeniyle aynı sorun bu yılda devam ediyor. 

VELİLER GAZETEMİZİ ARAYARAK YARDIM İSTEDİ

Gazetemizi de arayarak sorunlarına çözüm bulunmasını isteyen Veliler, ?? Oltu´da öğrenci servis taşımacılığı ilçenin büyük sorunu olmuş durumda. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda 15-20 kişilik servis araçlarında 40-50 öğrenci taşınarak kurallar ihlal ediliyor. Bu öğrenciler adeta camdan dışarı fırlayacakmış gibi taşınıyor. Polisler yeteri kadar denetim yapmadığı için de, servisçiler tıka basa öğrenci taşıma işine devam ediyor. Kız öğrenciler, ağzına kadar doldurulan servis araçlarında çok mağdur oluyorlar. Özellikle kızlarımız servis araçlarında artık okula gidip gelmek istemediklerini belirtiyorlar. Çocuklarımızı bu sorun nedeniyle zorla okula gönderebiliyoruz. Servis taşımacılığı sorununu ilçe kaymakamı, belediye başkanı ve ilçe emniyet müdürü bugüne kadar çözüm bulamadılar.

?MÜLKİ AMİRLER SERVİSÇİLERE SÖZ GEÇİREMİYOR´ İDDİASI?

Servisçilere söz geçiremiyor buranın mülki amirleri. Bu nedenle sayın Erzurum Valimiz Okay Memiş´ten sorunumuza çözüm bulmasını istiyoruz´´ talebinde bulundular. Konu ile ilgili görüştüğümüz bazı servis sahipleri ise, kendilerini savunarak, ??Servis taşıma ücretleri 80 ile 100-120 TL arasında değişiyor. Mazota gelen zamlardan sonra bu ücretler korutmuyor. Ancak fazladan öğrenci taşıyarak kar edebiliyoruz. Başka türlü olmuyor. Bu sorunun tek çözümü servis ücretlerine zam yapılması ile aşılır ancak zam talebi de kabul edilmiyor´´ diye konuştular. Bazı Veliler ise servislerin zam yapılsa bile fazla öğrenci taşımaya devam edeceğini savunarak, servisçilere yönelik trafik ekiplerince  kanunların uygulanması ile sorunun çözüleceğini hatırlatıyor.