Polisin güven huzur uygulaması devam ediyor

Yılbaşına sayılı saatler kala tüm yurtta olduğu gibi Erzurum´da da asayiş ekipleri huzur operasyonlarını sürdürüyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Polisin güven huzur uygulaması devam ediyor

Erzurum Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ve asayiş ekipleri Erzurum merkez ve bağlantılı yollarda uygulama yaptı. Dün gece yapılan uygulamalarda şüphe üzerine durdurulan 1 araçtan 2 adet ruhsatsız tabanca, tabancalara ait 2 adet şarjör ve 15 adet 9 mm dolu fişek ele geçirildi. 3 şüpheli şahıs gerekli işlemler için polis merkezine teslim edildi. Yine durumundan şüphelenilen 6 kişiye maksat dışı bıçak taşımaktan idari işlem yapıldı.
Sabit, yol uygulaması ve umuma açık yer uygulamaları şeklinde Erzurum il merkezi ve ilçelerde 580 personel, 86 ekip ve 3 köpek ile yapılan Türkiye Güven Huzur Uygulaması operasyonlarında 5 bin 170 şahıs ile bin 434 aracın sorgulandığı, 269 işyerinin denetlendiği, yapılan sorgulama ve denetimlerde, değişik suçlardan aranan toplamda 14 şahsın yakalandığı açıklandı.
Uygulamalarda 42 araca toplamda 26 bin 983 TL cezai işlem uygulanırken 8 araç trafikten men edildi, 1 hacizli yakalamalı olan araca gerekli işlem yapıldı. 1 işyeri hakkında kumar oynatmaktan 1 şahsa adli, 4 şahsa idari işlem yapılarak 908 TL para cezası uygulandı. 1 işyerine ruhsatı bulunmadığından, 1 işyerine vergi levhası bulunmadığından, 2 işyerine çalışanların kimlik bildiriminde bulunulmadığından, 1 işyerine canlı müzik ruhsatı olmadığından, 1 işyerine 4207 SKM kapsamında işlem yapılmak üzere tutanak düzenlendi.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı