Sağlık İl Müdürü Bedir´i gururlandıran ziyaret

Afrin´de şehit olan UMKE görevlisi Burak Tatar´ın babası Yahya Tatar, göreve asaleten atanan Sağlık Müdürü Gürsel Bedir´e hayırlı olsuna giderek gururlandırdı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
   Sağlık İl Müdürü Bedir´i gururlandıran ziyaret

 

-ÖZEL-

 

 

Sinan AYDIN

Vekaleten baktığı Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü görevine asaleten atanan Doktor Gürsel Bedir, Erzurumluları sevince boğmuştu. Erzurum´da bir kuruma Erzurumlu birinin atanmasına sevinen yüzlerce kişi ve kurum amiri, Sağlık İl Müdürü Gürsel Bedir´i makamında ziyaret ederek tebrik edip ?hayırlı olsun´ dileklerini iletiyorlar. Ataması geldiği güncen buyana ziyaretçisi eksik olmayan Müdür Bedir, önceki gün ziyaretine gelen şehit babasını görünce çok gururlandı. Sağlık Müdürlüğüne asaleten atanan Dr. Gürsel Bedir´i, şehit Burak Tatar´ın babası Yahya Tatar ziyaret ederek ?hayırlı olsun´ dedi. Müdür Bedir´i gururlandıran bir diğer ziyaretçiler ise babası ve eşinin babası oldu. Özellikle şehit babasının ziyaretinden çok etkilenen Sağlık İl Müdürü Dr. Gürsel Bedir, ??Asaleten atandığım Sağlık Müdürlüğü görevine geldiğim günden beri hayırlı olsun ziyaretlerinde bulunan tüm ziyaretçilerime çok teşekkür ediyorum. Ziyaretleriyle beni onurlandıran, Afrin´de bombalı tuzakta şehit olan Erzurum UMKE ekibimizdeki Burak Tatar´ın babası Yahya Tatarın ilk hayırlı olsun diyenler arasında olması beni oldukça duygulandırdı, gururlandırdı" dedi. Bedir: "Yine dualarıyla her zaman yanımda olan kıymetli babam ve kayınbabamın da hayırlı olsun ziyaretine gelmeleri beni ayrıca çok sevindirdi" dedi.

 

KAHRAMAN ŞEHİT BURAK TATAR AFRİN´E GÖNÜLLÜ GİTMİŞTİ

 

Afrin´de 2018 yılının Nisan ayında el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu, Erzurum UMKE ekibinde göreli olan sağlık memuru Burak Tatar şehit olmuştu. Meslek hayatına Nusaybin´de terör örgütü PKK´nın açtığı hendeklerin kapatılması için başlatılan operasyonlarda gönüllü olarak görev almakla başlayan şehit Burak Tatar, Fırat Kalkanı ile aylarca bölgede Mehmetçiğe şifa dağıttı ve son isteği Afrin´e gitmekti. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı´nın görevlendirmesinde kendi adı çıkmayınca, listeden arkadaşının adını silerek kendi adını yazdırmıştı Burak Tatar. Sınıra giderken, "Beklemeyin çünkü ben şehit olacağım" diyen şehidi, babası Yahya Tatar şöyle anlatmıştı: ?? Afrin görevi çıkmayınca çok üzüldü, birçok yeri aradı dinlen denilmiş. ´Baba Afrin´e gitmem şart, tarihi operasyonda gücüm yettiğince yaralar sarıp, gerekirse ölürüm´ dedi. Görevlendirme listesinde kendi adı çıkmayınca ´bekleyemem´ deyip arkadaşının adını çıkarıp kendi adını eklemiş. ´Oğlum hastayım gitme´ deyince, ´baba orada askerlerimiz var, onların ana-babaları yok mu?´ dedi. İlk dönem hastanedeydi ama çok mutsuzdu. ´Baba çok çalışmıyorum, aldığım maaş içime sinmiyor, burada çok iş yok, sınıra gideceğim´ deyip gönüllü oldu. O günden sonra hep Irak, Suriye ve doğu illerinde çatışma alanlarında oldu.´´ Oğlu ile son konuşmasını anlatan anne Hülya Tatar ise, "Afrin´e giderken ´ana arkamdan bakma ben şehit olarak geleceğim´ demişti. Şehit olduğu günün sabahı 04.00´te aradı, ´namaz için kalktım, ben abdestimi aldım, hakkınızı helal edin´ dedi. Asla pişman değilim, biz zaten vatana kurban olsun diye yetiştirdik, ne mutlu bize. O zaten şehit olmaya gitti, şükür de oldu" diye konuşmuştu. Şehit Tatar´ın, sağlık çalışanlarından oluşan sosyal medya grubunda yaptığı son yazışmaları da ortaya çıkmıştı. Mesai arkadaşlarına Afrin´e gideceğini büyük bir sevinçle söyleyen Tatar, ´sen gidersen biz kiminle çalışacağız´ diyerek, üzüntü duyan arkadaşlarına, "geleceğim ancak belki de şehit olurum, cenazeme gelirsiniz. Keşke öyle bir mertebeye kavuşsam, sizlere de şefaatçi olurum" cevabını vermişti.