Sosyal Medyada Terör Propagandası Yapanları İhbar Edin

Emniyet´ten Vatandaşlara Siber İhbar Uyarısı

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Sosyal Medyada Terör Propagandası Yapanları İhbar Edin

Sinan AYDIN

 

Türk Silahlı Kuvvetleri´nin Afrin´e yönelik başlattığı ?Zeytin Dalı´ operasyonu, sosyal medyada terör örgütü propagandası yapanları harekete geçirdi. PKK´nın propagandasını yapan paylaşımlarda bulunarak operasyonların Kürtlere karşı yapıldığı yalanını  yayan örgüt sempatizanları ile PKK´yı öven yazışmalar ve görseller paylaşan hainlere yönelik Emniyet vatandaşları uyardı. Erzurum Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada terör faaliyetlerini destekleyen profil ve sayfaların bağlantı adresi ve ekran görüntüsü alınarak şikayet edilebileceği bilgisini paylaşarak vatandaşları bu konuda uyardı. 

 

SİBER İHBAR´DA BULUNUN

 

Gerçek ad ve soyadlarını kullanarak sosyal medya üzerinden terör propagandası yapan, terörü destekleyen kullanıcıların paylaştıkları destek gönderilerini link veya görüntü olarak polise ihbar edebilirsiniz. Yapacağınız bu çalışma sayesinde potansiyel terörist olan kişilerin eylem hazırlığındayken yakalanmasını yada bir suç örgütü yandaşının yakalanarak önünün kesilmesin sağlayabilirsiniz. İhbarları mail üzerinden yaptığınız taktirde sizlerin herhangi bir kimlik bilgisi veya kişisel bilgileriniz zaten kimse ile paylaşılmayacaktır. Bu nedenle sosyal medya üzerinde terör sempatizanlığı yapan kişileri gördüğünüz zaman, siber ihbarda bulunun. Emniyet yetkilileri bu tür ihbarlar sayesinde daha önce eylem hazırlığında olan bir teröristin yakalandığını, vatandaşların güvenlik güçlerine bu şekilde ufakta olsa yardım ederek hem onların hem de Türk vatandaşlarının can güvenliğini sağlamalarında bir faydasının dokunabildiğini hatırlattı.

 

Siber şikayet edeceğiniz kişilerin ad ve soyadlarının belli olduğu sosyal medya hesaplarını, terör propagandası yaptığı gönderinin linki ve resmi ile ihbar edebilirsiniz. EGM sosyal medya şikayet ve mail kanalıyla video şikayet etme taleplerini dikkate alıyor.

 

Mail Adresleri:

siber@egm.gov.tr
sanaldevriye@egm.gov.tr

Egm Twitter Adresi: https://twitter.com/emniyetgm