Tarih tekerrürden ibarettir

.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tarih tekerrürden ibarettir

-ÖZEL-

Erzurumspor´da 19 yıl önce aynı rakipleri yenip ligde kalmış?

B.B Erzurumspor, Erzurumspor´un 19 yıl önceki kaderini yaşıyor

Sinan AYDIN

Spor Toto Süper Lig´de kümede kalma mücadelesi veren B.B Erzurumspor, 1999-2000 sezonunda Süper lige çıkan Erzurumspor ile aynı kaderi yaşıyor. İşin en ilgin olanı ise, Erzurumspor´da, B.B Erzurumspor´un şu anki rakipleri ile son haftalarda oynamış ve rakiplerini içeride ve dışarıda yenerek ligde kalmış.

İLGİNÇ RASTLANTI

Ligin bitimine 5 hafta kala Spor Toto Süper Ligde ligin üstü de altıda adeta ateş çemberi. Kümede kalma mücadelesi veren takımlardan biri olan B.B Erzurumspor, son iki haftada aldığı 2 galibiyetle umutları yeşertmişti. Evinde Akhisarspor´u yenip deplasmanda Göztepe´yi mağlup eden B.B Erzurumspor, Cumartesi günü ise zorlu Antalya deplasmanında galibiyet kovalayacak. Antalya deplasmanından sonra evine ligde kalma mücadelesi veren rakibi Bursaspor´u ağırlayacak olan mavi beyazlı takım, küme düşme potasından çıkmak için hem Antalya hem de Bursaspor´u yenmek istiyor. B.B Erzurumspor´un 20018-2019 sezonundaki  kaderi, yıllar önce kümede kalma mücadelesi veren Erzurumspor´un kaderi ile çok benzerlikler gösteriyor. 1999-2000 sezonunda Süper ligde mücadele eden Erzurumspor, o dönem adı 1. lig olan ligde, birçoğu aynı olan takımları yenerek kümede kalmış.

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR

Erzurumspor, 1999-2000 sezonunda ligin son 5 haftasında aldığı galibiyetlerle kümede kalmış. Erzurumspor, Adanaspor´u deplasmanda 2-0 yendikten sonra, evinde Galatasaray ile 0-0 berabere kalmış. Antalyaspor´u deplasmanda 2-1 mağlup eden Erzurumspor, evinde Bursaspor´u 4-1 yenmiş. Erzurumspor, ligin son maçında ise Göztepe´yi deplasmanda 4-1 yenerek kümede kalmayı başarmış. Oynadığı takımlardan sadece Adanaspor şuan ligde yok. İşin en ilginç yanı ise Erzurumspor gibi B.B Erzurumspor´da Antalya ile deplasmanda oynadıktan sonra evinde bir hafta sonra Bursaspor´u ağırlayacak. Şaşkına çeviren istatistikler, 19 yıl sonra Erzurumspor´un kaderini yaşayan B.B Erzurumspor´un da aynı sonuçlarla ligde kalacağına olan inancı artırıyor. İlginç istatistik, ?Tarih tekerrürden ibarettir´ sözünün bir kez daha gerçek olacağına olan inancı artırıyor.