Tortum´da ceviz fidanı atağı

Tortum´da ceviz fidanı Üretim Merkezi çalışmaları kapsamında tohum dikilecek sera alanlarında toprak işleme, taş temizliği ve tohum yatağı hazırlama işlemleri devam ediyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Tortum´da ceviz fidanı atağı

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

 

Doğunun Çukurovası olarak adlandırılan Erzurum´un Tortum ilçesinde, ceviz üretimi hız kazandı. Bu kapsamda, ceviz Fidanı Üretim Merkezi çalışmaları kapsamında tohum dikilecek sera alanlarında toprak işleme, taş temizliği ve tohum yatağı hazırlama işlemleri devam ediyor. Proje ile bölge iklimine uygun ceviz fidanının yanında ekonomik değer oluşturan bitki ve hayvan türleri üzerine deneme ve araştırma çalışmalarının yürütülmesi planlanıyor.

 

TORTUM BU İŞ İÇİN EN UYGUN YER

 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, ?? Tortum ilçemizde Ceviz Fidanı Üretim Merkezi çalışmaları kapsamında tohum dikilecek sera alanlarında toprak işleme, taş temizliği ve tohum yatağı hazırlama işlemlerimiz devam ediyor. Proje ile bölge iklimine uygun ceviz fidanının yanında ekonomik değer oluşturan bitki ve hayvan türleri üzerine deneme ve araştırma çalışmalarının yürütülmesini planlanıyoruz. Bu vesile ile çok çeşitli iklim seçeneklerine sahip olan Erzurum´da ceviz fidanının üretim olanakları en iyi şekilde değerlendirilmiş oluyor. Bu ayrıcalıkların değerlendirilmek Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her daim bu avantajlarımızı göz önünde bulundurmak ve aktif bir şekilde konunun içinde yer alarak bilimsel ve teknik bakışla sürdürülebilir hale getirmek temel vizyonumuzdur´´ denildi.

 

CEVİZ FİDANI ÜRETİM TESİSİ ÜRETİP DAĞITACAK

 

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada, ?? Tortum ilçemizde çiftçilerimiz için bölge iklimine uygun ceviz fidanı üreteceğiz. Tortum İlçemizde 1,5 dekar kapalı toplamda 13 dekar alanda yapımı tamamlanan ceviz fidanı üretim tesisinde, bölgemizin ve ülkemizin değişik ceviz türlerinin sera ve topraklı alanlarda yetiştirilip çiftçilerimize dağıtımı yapılacak.´´ denilmişti. Tortum Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ve İlçe Müdürü Sefa Haki,

projesi Tortum İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen bölge iklimine uygun ceviz fidanı üretim tesisinde  incelemelerde bulunarak ekim/dikim planlamaları yapmıştılar.