Üreticiler için para alma vakti

Üreticilere bakanlık tarafından 3 ayrı dalda yapılacak olan destek ödemelerinin tarihleri belli oldu. Yapılan açıklamaya göre, sadece hububat ? baklagilde Erzurum´a 4.504.134,20 TL ödeme yapılacak

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Üreticiler için para alma vakti

-ÖZEL-

Devlet babadan üreticiye para müjdesi!

Sinan AYDIN

Devlet, üreticilere bazı alanlarda destek ödemelerinin ödeyeceği tarihlerin duyurusunu yaptı. Buna göre, hububat ve baklagil fark destekleri, ÇATAK destekleme ödemeleri ve buzağı destekleme ödemelerinin tarihleri belli oldu. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, üreticilere ve çiftçilere yapılacak destek ödemeleri ile ilgili duyuru açıklamaları yaptı. Peş peşe yapılan açıklamaların ilki, buzağı destek ödemeleri ile ilgili oldu. Bu konu ile ilgili yapılan açıklamada,´´  2018 Yılı İkinci Dönem Buzağı Destekleme Ödemesi 24.01.2020-31.01.2020 tarihleri arasında T.C. Kimlik numarasının son hanesine göre yetiştiricimizin hesaplarına yatacaktır. Tüm yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz´´ denildi.

HUBUBAT ? BAKLAGİKLDE ERZURUM´A 4.504.134,20 TL ÖDEME YAPILACAK

İkinci ödeme açıklaması ise ÇATAK destek ödemeleri ile ilgili oldu. Yapılan duyuruda, ??2019 yılı üretim sezonunda Aşkale, Aziziye ve Tortum İlçelerimizde ´Çevre Amaçlı Tarımsal Arazilerin Korunması (ÇATAK) programında 2. ve 3. kategorilerdeki uygulamaları gerçekleştiren üreticilerimize destekleme ödemeleri bugün başlıyor. ÇATAK Kapsamında 65.529,17 TL destek ödenecek olup, çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz´´ ifadelerine yer verildi. Son olaraksa Hububat-baklagil fark destek ödemeleri ile ilgili bir açıklama yapıldı. İl Tarım ve orman Müdürlüğü´nün resmi internet sitesinden de duyurulan açıklamada, ´´ 2019 yılı Hububat-Baklagil Fark Ödemeleri kapsamında yapılacak ödemeler bugün itibariyle başlıyor. Fark ödemesi kapsamında İlimize toplamda 4.504.134,20 TL ödeme yapılacaktır. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz´´ ifadeleri kullanıldı.