Zafer Tarıkdaroğlu´ da Aday Adayı oldu

Erzurum´un genç bürokratlarından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı özel kalem Müdürü Zafer Tarıkdaroğlu, 24 Haziran´da yapılacak seçimler öncesi AK Parti´den Milletvekili Aday Adayı olmak için görevinden istifa etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
 Zafer Tarıkdaroğlu´ da Aday Adayı oldu

Sinan AYDIN

Tarıkdaroğlu, AK Parti Genel Merkezine başvurusunu yaptı. 2004 yılında AK Parti Erzurum İl Gençlik Kolları´nda siyasete atılan Zafer Tarıkdaroğlu, partinin il teşkilatında çeşitli görevlerde yer aldı. AK Parti Erzurum Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevini yürütürken 2010 yılında askere giderek siyasete bir süre ara verdi. Askerlik dönüşü 2011 Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Erzurum´dan aday adayı olan Tarıkdaroğlu, 13 Haziran 2011 tarihinde Sağlık Bakanlığı´nda Bakanlık Müşavirliği görevine atandı. Dönemin Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ´ın Siyasi Danışmanlığı´nın ardından 61. Hükümetin Sağlık Bakanı olan Dr. Mehmet Müezzinoğlu´nun da Siyasi Danışmanı oldu.

BAŞVURUSUNU YAPTI DUA İSTEDİ

7 Haziran Genel Seçimlerinde AK Partiden Erzurum 6. Sıra Milletvekili Adayı olan Zafer Tarıkdaroğlu, seçimlerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun özel kalem müdürlüğüne atandı. Yapılan kabine değişikliği sonucu aynı bakanlığa getirilen Bakan Jülide Sarıeroğlu´da Tarıkdaroğlu ile yola devam kararı aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı özel kalem müdürlüğünden istifa eden Tarıkdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi´ne giderek Erzurum´dan aday adaylığı başvurusunu yaptı. Tarıkdaroğlu, sosyal medya hesabından aday adaylığı yaptığına dair duyurusunu yaparak, ? 24 Haziran Seçimlerinde AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü görevimden istifa etmiş bulunmaktayım. Bu kutlu yolda tüm dostlardan Dualarını beklerim...Saygılarımla...? dedi.