2 Milyon TL Hibe ile desteklenen Proje Bölge Hayvancılığı için örnek

Kırsal alanda önemli faaliyetleri destekleyen Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hayvancılığın merkezi olarak görülen Erzurum?da yatırımlarından birini daha tanıttı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
2 Milyon TL Hibe ile desteklenen Proje Bölge Hayvancılığı için örnek

Orhan Durmuş

15. Başvuru çağrı döneminde Erzurum İl Koordinatörlüğü´ne müracaat ederek yaklaşık 2 Milyon TL hibe alan Bal-süt Hayvancılık Ltd. Şti?ye ait 120 başlık süt üretim tesisi, bölge hayvancılığı için önemli bir örnek olarak gösteriliyor.

İşletme 15. Başvuru çağrı döneminde Erzurum İl Koordinatörlüğü´ne müracaat ederek yaklaşık 2 Milyon TL hibe aldı. İşletme ortaklarından Bünyamin Çelik projesi hakkında şunları dile getirdi: ?Ortaklarım ve ben daha önce serbest meslek ile uğraşıyorduk. Arkadaşlarımızla bir araya gelip bölgemizde modern hayvancılığın yapılabileceğini göstermek istedik. TKDK?dan haberimiz oldu. Kurum ile yaptığımız görüşmeler sonucunda projenin hayata geçirilebileceğini ön gördük. TKDK uzman personelleri de bizi her adımda doğru yönlendirmeye çalıştılar. Böylelikle 2015 yılı sonunda projemizi hazırlayıp İl Koordinatörlüğüne sunduk. 2016 yılında yatırımımızı gerçekleştirip hibe ödemesini aldık. Bu sayede 120 başlık süt tesisimizi hayata geçirdik. Şu an 60 yetişkin hayvanımız ve 60 adette buzağımız var. 1-1,5 ton arası süt üretmekteyiz. İşletmemizin tam kapasiteye ulaşması ile bölge süt üretimine ciddi bir katkı sağlayacağız. Tesisimizde hayvanların verimini artırmak için her ayrıntıyı düşündük. Hayvan yatakları, kaşıma fırçaları, rahat yemleme ve sulama ekipmanları ve hayvan takip sistemini işletmemizde kullanmaktayız. Sütümüzü de modern cihazlarla el değmeden hijyenik olarak sağmakta ve müşterilerimize sunmaktayız. Proje kapsamında 1 adet veterinerimiz ve 2 bakıcı elemanımız işletmemizde çalışmaktadır. Başta TKDK olmak üzere projemize destek veren herkese teşekkür ederiz.?