2. ÜNİDAP toplantısı gerçekleştirildi

Doğu Anadolu Projesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP) genel değerlendirme toplantısı 12 üniversitenin katılımıyla gerçekleşti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
2. ÜNİDAP toplantısı gerçekleştirildi


Ardahan Üniversitesi´nin dönem başkanlığını yürüttüğü toplantıya: Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Munzur Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ubeyde İpek, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Cebeci, Bingöl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Olgun, Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdüllatif Düzer, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversiteleri Öğretim Üyeleri Doç Dr. Mucip Genişel, Yrd. Doç. Dr. Harun Güney, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir ile ÜNİDAP yetkilileri katıldı.
Toplantının ardından değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı; ?Doğu Anadolu Projesi Üniversiteler Birliği (ÜNİDAP), bilimsel çalışmalar yapmak suretiyle bölgeye has sorunların tespiti ve çözümüne dair raporlar hazırlamakta ve bölgedeki imkânların keşfi ve geliştirilmesi için çalışmalar yürütmektedir. Düzenli olarak yapılması planlanan bu toplantıların Ardahan Üniversitesi´nde gerçekleşen ayağında; bölge illerine has sorunları ele aldık ve çözüm önerilerinin masaya yatırdık. Değerli Rektör hocalarımızla fikir alışverişinde bulunduk, yatırımların ve hizmetlerin doğru, planlı, projeli, etkin ve verimli bir biçimde gerçekleştirilebilmesi için ortaklık ve işbirliği görüşmeleri yaptık. Verimli bir toplantı oldu. ÜNİDAP´a ev sahipliği yapan Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber´e misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyorum? ifadelerini kullandı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı