21´inci tüketici ödülleri sahiplerini bekliyor

Erzurum Ticaret İl Müdürlüğü tarafından, 2017 Yılı 21. Tüketici Ödülleri´ programı kapsamında, 6 dalda ödül verileceği açıklandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
21´inci tüketici ödülleri sahiplerini bekliyor

Dilek BAYRAK

Erzurum Ticaret İl Müdürlüğü´nce, tüketici bilincinin geliştirilmesi ve tüketicilerin çeşitli yasal haklarını kullanma konusunda özendirilmesi amacıyla "2017 Yılı 21. Tüketici Ödülleri" programı kapsamında, 6 dalda ödül verileceği bildirildi.

Erzurum´daki tüketicilerin de katılacağı yarışmada, Bilinçli Tüketiciler, Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firmaları, Tüketicileri Koruyan Kuruluşları ve Bilimsel Çalışma Sahiplerinin özendirilmesinin hedeflendiği açıklandı.

Erzurum Ticaret il Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada " Tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini  dikkate alan  firmaların teşvik edilmesi, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması ile ilgili bilimsel çalışmaların özendirilmesi amaçlarıyla 2017 yılı faaliyetleri dikkate alınarak altı dalda ´´2017 Yılı 21.Tüketici Ödülleri´´ verilecek. Ödüller, "bilinçli tüketici ödülü", "yazılı basın tüketici ödülü", "radyo televizyon programı ödülü", "tüketici memnuniyetini ilke eden firma ödülü" ile "bilimsel çalışma ve tüketici özel ödülü" gibi 6 kategoride yarışlara giren adaylara, ödül verilecek.

Adaylar ya da aday gösterilenler belirlenen ödül kategorilerinden en fazla bir ödül dalında başvuruda bulunabilecekler. Kişi veya kuruluşlar, yukarıda dalları ve değerlendirme ölçütleri belirtilen ?Tüketici Ödüllerine? doğrudan aday olabilecekleri gibi, diğer kişi veya kuruluşlar tarafından da aday gösterilebilirler. Her iki durumda da adayların yukarıda belirtilen ölçütleri taşıdıkları belgelenmelidir. Konuyla ilgili olarak Bakanlığımız ? www.gtb.gov.tr ? adresli web sitesinden veya 0 312 449 44 11-449 44 73 numaralı telefonlardan bilgi alınabilir.

Başvuruların 26 Ocak 2018 Cuma günü Saat 17.30´a kadar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü Eskişehir Yolu 9. Km. No:151 Ek Bina (B Blok) 3. Kat Oda:337 Çankaya/ANKARA adresine bizzat veya postayla yapılması gerekmektedir.

81 il merkez ve ilçe sınırları içerisinde Ticaret İl Müdürlükleri kanalıyla yapılacak başvuruların ise ilan edilen son başvuru tarihine kadar Bakanlığa ulaşacak şekilde posta yoluyla gönderilmesi veya doğrudan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunulması zorunludur.? denildi