Aatif gününde ise Dadaş´ta çok iş yapar

Süper Lig´de mücadele eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor´un yeni transferi Aatif Chahechouhe´nun Süper Lig kariyerini sizler için derledik?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aatif gününde ise Dadaş´ta çok iş yapar

Sinan AYDIN

Büyükşehir Belediye Erzurumspor´un Fatih Karagümrük´ten transfer ettiği Aatif Chahechouhe, Türkiye´de Süper Lig kariyerine 2012-2013 Futbol Sezonu´nda Sivasspor´da başladı. Sırasıyla Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Antalyaspor ve son olarak Fatih Karagümrük´te top koşturan 34 yaşındaki sol kanat oyuncusu, bu takımlarda toplamda 218 maça çıktı. Mücadele ettiği takımlarda Süper Lig kariyeri boyunca 62 gol atan ve 27 de asisti bulunan Fas uyruklu Aatif Chahechouhe, Türkiye´de tam 16 bin 342 dakika forma giydi. Baş mevkii sol kanat olan ama aynı zamanda 10 numara ve santrafor olarak da görev yapabilen Chahechouhe, son olarak forma giydiği Fatih Karagümrük´te ise, 14 maçta toplam 548 dakika oynayabildi.

FENERBAHÇE´DE DE GÖREV YAPTI

B.B. Erzurumspor´un yeni transferi Aatif Chahechouhe, Türkiye´de Süper Lig kariyerine başladığı 2012-2013 Futbol Sezonu´nda Sivasspor adına 6 gol atarken, 6 da asist kaydetti. Tecrübeli oyuncu zirveye yükselişini bir sonraki sezonda yaptı. Takımı adına tam 17 gol atan ve 9 asisti bulunan Aatif Chahechouhe, Sivasspor´da oynamaya devam ettiği sonraki iki sezon boyunca da, 25 gole ve 5 asiste imzasını attı. 2016-2017 sezonunda Fenerbahçe´ye transfer olan Aatif Chahechouhe, sarı lacivertli takımda ise fileleri 10 kez havalandırmakla kalmadı, 7 gole de doğrudan katkı sağladı.

SEZON SONUNA KADAR ANLAŞMA SAĞLANDI

Aatif Chahechouhe, daha sonra transfer olduğu Çaykur Rizespor´da 3, Antalyaspor´da da 1 gole adını yazdırırken, son olarak forma giydiği Fatih Karagümrük´te ise gol fırsatını bir türlü yakalayamadı.  20013-2014 Futbol Sezonu´nun gol kralı olan sol açık oynamasının yanı sıra orta sahada forvete dönük futboluyla da tanınan Chahechouhe´nun transferi B.B. Erzurumspor tarafından henüz resmi olarak açıklanmasa da, tecrübeli oyuncuyla anlaşmaya varıldığı ve kendisine opsiyonlu olarak sezon sonuna kadar imza attırıldığı ifade ediliyor.