Acıbadem Hastaneler Grubu´ndan Erzurum´a dev yatırım

Türkiye´nin önde gelen özel sağlık kuruluşlarından biri olan Acıbadem Hastaneler Grubu, Erzurum´a 600 yataklı bir hastane yapacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Acıbadem Hastaneler Grubu´ndan Erzurum´a dev yatırım

Nesrin ÇETİNKAYA

Yaklaşık 1 milyar liralık bir maliyetle yapılması planlanan hastane için, yer alımını bile gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Acıbadem Hastaneler Grubu, ilk olarak İzmir merkezli Şifa Üniversitesi Hastaneleri´nin iki hastanesi için satın alma görüşmeleri yaptı. Şifa Üniversiteleri Hastaneleri´nin İzmir´de dört, Erzurum´da ise bir hastanesi bulunuyor. Erzurum´da bulunan Şifa Hastanesi Sağlık Bakanlığı´na devredildi ve ek hizmet binası olarak kullanılıyor. Bu görüşmelerin olumlu sonuçlanmaması Acıbadem Hastaneler Grubu yetkililerini yeni bir hastane yapma fikrinde birleştirdi. Bir inşaat şirketiyle anlaşan Acıbadem Hastaneler Grubu, Erzurum´da yer bakmaya başladı.

DEV SAĞLIK KOMPLEKSİ 2020 YILINDA HİZMETE GİRECEK

Erzurum-Ilıca karayolu üzerinde büyük bir arsa aldığı iddia edilen Acıbadem Hastaneler Grubu, buraya 600 yataklı hastane, rehabilitasyon merkezi ve kaplıca fizik tedavi merkezi kuracak. Bu büyük hastanenin yaklaşık maliyetinin 800 milyon lira ile 1 milyar lira arasında değişeceği tahmin ediliyor. Acıbadem Hastaneler Grubu´ndan konu ile ilgili yakın zamanda bir açıklama yapılması beklenirken, hastane inşaatına bu yıl başlanacağı ve Acıbadem Hastaneler Grubu´nun 2020 yılında Erzurum´da hizmet vermeye başlayacağı öğrenildi. Türkiye´nin ilk özel hastane zincirlerinden olan Acıbadem´in attığı her adım sağlık sektöründe yakından takip ediliyor. Mehmet Ali Aydınlar´ın öncülüğünde 1991´de kurulan grup, bugün 16 hastanesi ve 12 tıp merkezi, polikliniği ve merkez laboratuarıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Çoğunluk hisseleri 2011 sonunda Malezyalı kamu yatırım fonu Khazanah´ın sağlık birimi Integrated Healthcare Holdings´e (IHH) geçen Acıbadem büyüme planları yapıyor.