Acıbadem´in Erzurum´a hastane projesi yalan çıktı

Acıbadem Hastaneler Grubu´nun Erzurum´da hastane açacağı haberleri, asparagas (yalan haber) çıktı. Grubun yetkili ismi, ??Grubun Erzurum´a hastane açmak gibi bir projesi hiç olmadı, önümüzdeki 2 yıl içerisinde de böyle bir projemiz yok´´ dedi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Acıbadem´in Erzurum´a hastane projesi yalan çıktı

 

Sinan AYDIN

 

600 yataklı bir hastane yapılacak denildi, yer bile alındığı iddia edildi. Ancak,   Acıbadem Hastaneler Grubu´nun Erzurum´a hastane açma projesi hiç olmamış. Gazeteniz GÜNEBAKIŞ´ın ulaştığı yetkili, ?? Acıbadem Hastaneler Grubu´nun Erzurum´a hastane açmak gibi bir projesi hiç olmadı, önümüzdeki 2 yıl içerisinde de böyle bir projemiz yok´´ diyerek şok etkisi yaşattı.

 

Türkiye´nin önde gelen özel sağlık kuruluşlarından biri olan Acıbadem Hastaneler Grubu´nun, Erzurum´a 600 yataklı bir hastane yapacağı iddia edilmişti. Önde gelen gazeteler ve Gazeteciler haber yapmış, Erzurumluları heyecana sevk etmişti. O dönem yapılan haberlerde, yaklaşık 1 milyar liralık bir maliyetle yapılması planlanan hastane için, yer alımını bile gerçekleştirdiği ifade edilmişti.

 

2020 YILINDA HİZMETE GİRECEĞİ DAHİ SÖYLENMİŞTİ

 

O dönem ortaya atılan iddialarda, Erzurum-Ilıca karayolu üzerinde büyük bir arsa aldığı iddia edilen Acıbadem Hastaneler Grubu´nun, buraya 600 yataklı hastane, rehabilitasyon merkezi ve kaplıca fizik tedavi merkezi kuracağı ifade edildi. Bu büyük hastanenin yaklaşık maliyetinin 800 milyon lira ile 1 milyar lira arasında değişeceğinin tahmin edildiği bile yazıldı. Hastane inşaatına bu yıl başlanacağı ve Acıbadem Hastaneler Grubu´nun 2020 yılında Erzurum´da hizmet vermeye başlayacağını dahi söylediler. Türkiye´nin ilk özel hastane zincirlerinden olan Acıbadem´in attığı her adım sağlık sektöründe yakından takip edildiği için, bu haber Erzurumlulara büyük bir sevinç yaşatmıştı.

 

ACIBADEM HASTENELER GURUBU: ERZURUM´A HASTANE PROJEMİZ HİÇ OLMADI

 

Muhabirimiz, hastane projesi ile ilgili son gelişmeleri öğrenmek için Acıbadem Hastaneler Grubu´nun İstanbul merkezindeki yetkililere ulaştı. Grubun yetkili isimlerinden Ahmet Hamdi Dostoğlu, yaptığı açıklamalarla şok etti. Ahmet Hamdi Dostoğlu, ?? Yanlış bir bilgilendirme var. Acıbadem Hastaneler Grubu´nun Erzurum´a hastane açmak gibi bir projesi hiç olmadı, önümüzdeki 2 yıl içerisinde de böyle bir projemiz yok´´ dedi. Muhabirimiz ?ama, fakat, lakin´ gibi cümlelerle ?? haberler yapıldı, yer bile alındığı söylendi´´ karşılığını verse de Yetkili Ahmet Hamdi Dostoğlu, ?? Bizim Erzurum´a hastane açmak gibi bir projemiz hiç olmadı. Tamamen hayal ürünü bilgiler´´ cevabını vererek şok etkisi yaşattı.

 

ACIBADEM HASTANELER GURUBU 16 GASTANE VE 12 TIP MERKEZİ İLE HİZMET VERİYOR

 

Mehmet Ali Aydınlar´ın öncülüğünde 1991´de kurulan Acıbadem Hastaneler Grubu, grup, bugün 16 hastanesi ve 12 tıp merkezi, polikliniği ve merkez laboratuvarıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Çoğunluk hisseleri 2011 sonunda Malezyalı kamu yatırım fonu Khazanah´ın sağlık birimi Integrated Healthcare Holdings´e (IHH) geçen Acıbadem büyüme planları yapıyor. Acıbadem Hastaneler Grubu, ilk olarak İzmir merkezli Şifa Üniversitesi Hastaneleri´nin iki hastanesi için satın alma görüşmeleri yaptı. Şifa Üniversiteleri Hastaneleri´nin İzmir´de dört, Erzurum´da ise bir hastanesi bulunuyordu. Erzurum´da bulunan Şifa Hastanesi Sağlık Bakanlığı´na devredildi ve ek hizmet binası olarak kullanılıyor.