Ağız kokusu problemi sosyal yaşamı etkiliyor

Ağız kokusu olanlarda öncelikle ağız kokusunun sebebinin belirlenmesi gerektiğini belirten Dt. Zafer Kazak, ağız kokusu probleminin sosyal yaşamı etkilediğini söyledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Ağız kokusu problemi sosyal yaşamı etkiliyor

Medicadent Diş Klinikleri Kurucusu ve Global Diş Hekimleri Derneği Başkanı Dt. Zafer Kazak, ?Diş eti hastalığından kaynaklanan ağız kokusu olabilir. Bu diş etlerindeki iltihabın getirdiği bir kokudur. İkincisi diş çürüklerinden kaynaklanan koku olabilir. Diş çürüğü olduğu zaman çürüğün kendi kokusu yada çürük sebebiyle iki diş arasında oluşan boşluğa besin artıkları girerek kokuya sebep olabilir. Bunlar dışında kişinin ağız bakımıyla ilgili problemlerden kaynaklı da ağız kokusu olabilir. Yani biz ilk önce hekime kontrol yaptırarak eğer çürükten yada diş eti kaynaklı bir koku varsa bunu çözümlemeliyiz? dedi.
Eğer kişinin bakım problemi varsa genellikle oluşan diş taşlarından da kaynaklı olabildiğini kaydeden Dt. Kazak, ?Bu noktada profesyonel bir diş temizliği yaparak, günde en az iki defa, 3 defa veya her yemekten sonra fırçalama yapmak ve bu fırçalamayı ortalama 3-4 dakika sürecek şekilde gerçekleştirmek, ayrıca iki dişin arasına diş ipi ya da diş arası fırçalarıyla girerek düzenli bir bakım yapmak gereklidir. Ayrıca dil üzerinde de temizlik yapmak kokuyu engellemek anlamında faydalı sonuçlar doğurur? açıklamalarında bulundu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı