Ahmet Dal yeni başkan oldu

BB Erzurumspor'da kongrenin ertelenmesinin ardından acil toplantı gerçekleştiren yöneticiler, belirsizliğin ortadan kaldırarak Ahmet Dal'ı yeni başkan seçti.

Tarih: 05.07.2022 14:30
Ahmet Dal yeni başkan oldu

Sinan AYDIN

Büyüehir Belediye Erzurumspor'da kongrenin ertelenmesinin ardından acil toplantı gerçekleştiren yöneticiler, belirsizliğin ortadan kaldırılması adına çok önemli bir adım attı. Haftalardır yönetim krizinin yaşandığı Erzurumspor'da, alınan kongre kararından sonra gözler 3 Temmuz’a çevrilmişti. Ancak kongrede başkan adayı çıkmaması ve yeterli çoğunluğun sağlanamamasından sonra, Ömer Düzgün başkanlığındaki yönetim kulüp tesislerinde acil bir toplantı gerçekleştirdi.

YENİ BAŞKAN AHMET DAL OLDU

Mevcut Başkan Ömer Düzgün'ün bırakma kararında ısrar etmesinin ardından yönetim kendi arasında önemli bir karar aldı. Kulüpte yaşanan zor günlerin atlatılması adına sorumluluk alabilecek bir Başkan seçilmesi için hamle yapan yöneticiler, Ömer Düzgün'ün olmaması ile kendi aralarında karar alarak Basın Sözcüsü ve As başkanlık görevini yürüten Ahmet Dal'ın Başkanlığa getirilmesini oy birliği ile kabul ettiler.

KONGRE OLUP OLMAYACAĞINA SEKMEN KARAR VERECEK

Toplantı sonrası kulüp resmi sitesinden bir açıklama yapılarak Yönetim Kurulu kararı ile Erzurumspor'un Başkanlığına Ahmet Dal'ın getirildiği ifade edildi. Bu gelişmenin ardından şimdi tüm gözler Onursal Başkan Mehmet Sekmen'e çevrildi. Başkan Sekmen'in Ahmet Dal'ın başkanlığını kongreye kadar mı yoksa sürekli mi olacağına kısa sürede karar vermesi bekleniyor. Sekmen'in, "Aday yoksa, görevinize devam edin, genel kurulu iptal edin" görüşünde olması halinde, 10 Temmuz'daki genel kurul iptal edilecek.  

"BU CAMİAYA HİZMET ETMEK ONURDUR"

Sıcak gelişmenin yaşanmasının ardından Erzurumspor'lu taraftarlar da yönetim krizinin aşılmasını sevinçle karşıladı. Ahmet Dal ismi, taraftarların çoğunluğu tarafından sevinçle karşılandı. BB Erzurumspor kulüp başkanı Ahmet Dal, yeni görevi sonrası yaptığı ilk açıklamada şunları söyledi: "Uzun yıllardır gururla yöneticiliğini yaptığım BB Erzurumspor Kulübü’nde hangi görevde olursak olalım bu camiaya hizmet etmek onurdur. Rabbim utandırmasın. Bu kulübe hizmet eden tüm başkanlarımıza, yöneticilerimize ve son dönemde başkanımız olan Ömer Düzgün Bey’e bu kulübe hizmetleri için teşekkür ediyorum."