AK Parti İl Başkanı Öz´den oy kaybı itirafı: Başarısızlığın birçok sebebi var!

AK Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, partisinin büyük kongresi öncesi düzenlediği basın toplantısının sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti İl Başkanı Öz´den oy kaybı itirafı: Başarısızlığın birçok sebebi var!

 

Sinan AYDIN

Başkan Öz, 24 Haziran seçimlerinde Erzurum´daki oy kaybının nedenleri ile ilgili bir soru üzerine, ?? Başarısızlığın birçok sebebi var´´ itirafında bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın´ın 2026 Kış Olimpiyatları için ?Erzurum´a hiçbir faydası yok. Çöpe atılan para. 2011´in de Erzurum´a hiçbir faydası olmadı´´ şeklindeki açıklamaları ile ilgili soruyu cevaplandıran Mehmet Emin Öz, ?? Ben Kamil beyle ilgili o konuşmasını bilmiyorum. Ama bizim partimiz, öteden beri bu işle en çok uğraşan Milletvekilimiz Mustafa Ilıcalı bey var. Biz parti olarak bunun kesinlikle olması gerektiğine ve Erzurum´da olması gerektiğine inanıyoruz. Şu görüşlere de katılmıyoruz. 2011´in Erzurum´a çok faydası oldu. ?Bu tür organizasyonlar faydasızdır, çöpe atılmalıdır´ sözü, gelişi güzel söylenmiş bir sözdür´´ diye konuştu.

??OY KAYBININ BİRÇOK SEBEBİ VAR´´

??Seçimlerde oy kaybının en büyük nedenlerinden birinin yerel yönetimlerin çalışmalarının beğenilmemesi´ olduğu yönünde bir görüş hakim olduğuna dair başka bir soru üzerine açıklamalarına devam eden Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz, ilginç bir tiriafta bulundu. Başkan Öz, ??Başarı nasıl ki bir kişi ile sınırlandırılamazsa, başarısızlıkta böyledir. Başarısızlığı kimse üstüne almaz. Biz bunun değerlendirmesini yaptık. Birçok sebebi var. Teşkilatlarda da, yerel yönetimlerde de, bürokraside de etkisi oldu ki, oy kaybı oldu. Eksikleri değerlendiriyoruz. İnşallah yerel seçimlerde bunu telafi etme yoluna gideceğiz. Ama bunu bir isim üzerine yıkmak doğru değil. Çünkü bu işe etki eden birçok unsur var, bu da onlardan bir tanesi´´ dedi. Başkan Öz, Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Amerika´ya karşı boykot çağrısı ile ilgili bir soru üzerine ise, ?? Biz liderimizin boykot çağrısına, halkı bilgilendirerek, yapılanları anlatarak destek veririz. Bu çalışmayı da büyük kongre sonrası hemen başlatacağız´´ cevabını verdi.