Akdağ´a Bakanlık ta verilmedi, başkanlık ta?

AK Parti´nin kuruluşundan bu yana vazgeçemediği 12 isimden biri olan Recep Akdağ´a, yeni kabinede Bakanlık görevi de verilmedi, Komisyon Başkanlığı görevi de?

Tarih: 01.01.0001 00:00
Akdağ´a Bakanlık ta verilmedi, başkanlık ta?

Sinan AYDIN

Ak Parti´nin kuruluşundan bu yana vazgeçilmezleri arasında bulunan Erzurum  Milletvekili Recep Akdağ´a, yeni sistemde hiçbir görev verilmedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıkladığı Bakanlar listesinde mevcut Milletvekillerinden 4 isme yer verdi ancak, yeni sistemden önce Başbakan yardımcılığı yapan recep Akdağ´a görev verilmedi. Recep Akdağ ismi, önceki gün açıklanan Komisyon Başkanları listesinde de yoktu. Erzurum´dan Selami Altınok, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanlığı görevine getirildi.

AKDAĞ AK PARTİNİN VAZGEÇİLMEZ 12 İSMİNDEN BİRİYDİ

TBMM Başkanı Binali Yıldırım´ın da aralarında bulunduğu 12 milletvekili, 2002´den beri (25. Dönem hariç) 16 yıldır aralıksız olarak parlamentoda yer alarak, AK Parti´nin vazgeçmediği milletvekilleri oldular. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bekir Bozdağ, Nurettin Canikli, Prof.Dr.Recep Akdağ, Mehdi Eker, Taner Yıldız, Hayati Yazıcı, Mustafa Elitaş, Mustafa Ataş, Hakkı Köylü ve Bayram Özçelik AK Parti´nin vazgeçemediği milletvekilleri oldu. Bu milletvekillerinden 9´u vekilliğin yanı sıra AK Parti Hükümetlerinde Başbakanlık ve bakanlık görevini yürütürken, 3 milletvekili ise AK Parti Genel Merkezinde ve parlamentoda önemli görevler üstlendi. Erzurum Milletvekili eski Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ, 22, 23 ve 24. dönem Erzurum Milletvekili oldu. 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde Sağlık Bakanlığı yaptı. 18 Kasım 2002´den 24 Ocak 2013´e kadar Sağlık Bakanı olarak görev yapan Akdağ, bu göreve 4 kez üst üste atanan ilk bakandır ve Dr. Refik Saydam´dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı´dır. Akdağ´ın son kabinede sadece Erzurum Milletvekili olarak kalması ve hiçbir göreve getirilmemesinin nedenleri bilinmiyor.