Aman dikkat!

Gözlük piyasasında satışı iyice artmış durumda olan korsan ürün, hem sağlığını hiçe sayıyor hem de ülke ekonomisine zarar veriyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aman dikkat!

Korsan sektörü gün geçtikçe yok edilecek yere her gün dha da fazla güçleniyor. Hem insanlarının sağlığını hem ülke ekonomisini hem de işi hakkıyla yapanlkara verdiği zararlar büyük boyutlarda etkisini sürdürüyor. Fiyatı ve görünüşüyle insanları cezbden bu ürünler, piyasaları allak bullak etmeye devam ediyor.

ÇÖZÜM BEKLENİYOR

Yurt dışından ya da ülke içinde merdiven altında üretilen bu sahte ve kalitesiz ürünlerin bir vergi sistemi dahi yok. Hal böyle olunca korsan ticaret yöntemi ülke ekonomisine zarar veriyor. Orijinal ürün ticaretini yapan esnaf ise artık bu duruma bir çözüm getirilmesi konusunda bir şeyler yapılmasını istiyor.

HAYATINIZI KARARTMAYIN

İnsanların yoğun olarak kullandığı eşyalardan birisi olan güneş gözlüğü korsan piyasasının da gözdesi konumunda. Hem ülke ekonomisine hem de kullanan tüketicinin sağlığını olumsuz etkileyen bu korsan ürünlere yönelik ne tüketiciden yeterli duyarlılık ne de yeterli bir denetim var.

İNTERNETE GÜVEN OLMAZ

Orjinal gözlük satış işi yapan Vahap Efe,  en başta internet üzerinden satışı yapılan korsan lens ve güneş gözlüklerinin satışına karşı tedbir alınması gerektiğine vurgu yaptı. Esnaf Efe, ?İnternet üzerinden kontak lensin ve gözlüğün satılmasına kesinlikle karşıyız. Uzun zamanlardan beri bu sorunla mücadele etmeye çalışıyoruz. Fakat ne çare. Piyasada satılan ucuz ve kalitesiz  güneş gözlükleri Sağlık Müdürlükleri tarafından yeteri kadar denetlenme yapılmıyor malesef.? dedi.

ZARAR ÇOK

Çakma ürünlerin zararlarına Dikkat çeken Efe, ?Şuanda Erzurum´un her tarafından cami önlerinde ve caddelerde satılan güneş ve yakın gözlükleri tamamen insan sağlığına zararlı olmakla birlikte ekonomimize de önemli ölçüde zarar veriyor. Yetkililerin konuya yönelek harekete geçilmesini istiyoruz.? diye konuştu.

ÖĞRENMEDEN ÇÖZÜM OLMAZ

Korsan piyasasına yönelik en iyi çözümün bilinç olduğunu dile getiren vatandaş ise, ?Şuanda insanların ekonomik durumu pek iyi değil. Kaliteli ürünlerin birçoğu ithal ve dolar üzerinden. Ancak önceden insnaların ekonomik durumlarının daha iyi olduğu zamanlarda da bu sahte ürünler rövanştaydı. İnsanlar ülke ekonomisi dendiğinde umursamaz davranıyor maalesef. Sağlık noktasında ise başlarına bir şey gelmeden tedbir almıyorlar. Bilinçli bir toplum oluşturarak ancak bu sorunların önüne geçilebilir..? şeklinde konuştular.