Anne sandığından çıkardığı ehramlarla podyuma damga vurdu!

Ehram’dan yaptığı tasarımla ikinci oldu

Tarih: 10.09.2022 12:23
Anne sandığından çıkardığı ehramlarla podyuma damga vurdu!

PODYUMA EHRAM DAMGASI

Sinan AYDIN 

Erzurum Atatürk Üniversitesi heykel bölümünde yüksek lisans yapan ve şuan İstanbul Okan Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencisi olan Erzurumlu Neslihan Haciömeroğlu’nun ‘ehram’ kullanarak tasarladığı kıyafetler, ‘Merter Moda 22 Genç Tasarımcılar Yarışması’na damga vurdu. Tasarımlarında annesinin sandığından çıkardığı ehramları kullanan Haciömeroğlu, yarışmada ikinci oldu.   

ALKIŞLAR NESLİHAN'A

Merter Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Moda 2022 etkinliği kapsamında düzenlenen ''Sürdürülebilirlik” temalı Öğrenci Tasarım Yarışması’nın final gecesi, 6 Eylül 2022'de gerçekleştirildi. Aralarında Okan Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı öğrencileri Neslihan Hacıömeroğlu, Senem Aydın ve Beril Naz Şencan'ın da bulunduğu finalistlerin tasarımlarından oluşan final defilesinde, sanayici ve moda tasarımcılarından oluşan jüri kazananları açıkladı.

"AMACIM EHRAMIN SÜRDÜRÜLEBİLİR OLDUĞUNA DİKKAT ÇEKMEK"

Erzurumlu Neslihan Hacıömeroğlu, annesinin sandığından çıkardığı ehramları kullanan tasarladığı kıyafetler ile ikinci oldu.  Dadaş kızı, ikincilik ödülünün sahibi olaraj heerilerini gururlandırdı. Tasarımları ve kıyafetleri bir haftada tamamlayan genç tasarımcı şunları söyledi:  “Amacım unutulmaya yüz tutmuş kültürel zenginliğimiz olan ehram kumaşını modernize ederek günümüzde de varlığını sürdürerek tamamen doğal bir kumaş oluşuyla da sürdürülebilir olduğuna dikkat çekmek.”