Annelere 'emzirme haftası' hediyesi

Erzurum Şehir hastanesinde kalan annelere Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında anne-bebek bakım ürünleri hediye edildi.

Tarih: 07.10.2022 13:25
Annelere

Sinan AYDIN

1-7 Ekim Emzirme Haftası münasebetiyle Erzurum Şehir hastanesinde kalan anneler ile birlikte bir dizi etkinlik düzenlendi. Şehir Hastanesi yönetimi tarafından Anne sütüyle beslemenin ülkemizde yaygınlaşması, bebeklerin beslenmesinde gelişim sağlanması amacıyla toplumda farkındalık oluşturmak için düzenlenen Emzirme haftası açılış etkinliği gerçekleştirildi.  

BEBEKLERE BALON, ANNELERE BAKIM ÜRÜNLERİ HEDİYE EDİLDİ...

Başhekim Dr.Öğr.Üyesi  İbrahim Hakkı Tör, Başhekim Yrd. Doç.Dr.Berrin Kadıoğlu, hastane yönetimi, çalışanlar, basın mensupları ve halkımızın yoğun katılımıyla start verilen etkinlik kapsamında çocuklara balon, annelere anne-bebek bakım ürünleri hediye olarak dağıtıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, ''Hafta boyunca hastanemizin değişik mekanlarında etkinliklerimiz devam edecek.'' denildi.

EMZİRME HAFTASI NEDİR?

Dünya’da çocuklara yönelik birçok koruyucu ve geliştirici etkinlik yürütülmektedir. Bu bağlamda 1992 yılından beri emzirme konusunda farkındalık yaratmak için her yıl 1-7 Ağustos tarihleri arasında Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır. Dünya Emzirme Haftası, anne sütüyle beslemenin tüm dünyada yaygınlaşması ve bebeklerin beslenmesinde gelişim sağlanması için 170 ülkede kutlanmaktadır. Ülkemizde ise bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” programı kapsamında her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır.