Atatürk Üniversitesi patentleri sergilendi

ATA Teknoloji Transfer Ofisi´nin de stant açtığı, 2017 yılı ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı, 6 ? 7 Kasım tarihlerinde, İstanbul´da Harbiye Askeri Müze´de ?Üniversite Patentleri Ar-Ge Merkezleri ile Buluşuyor? teması ile gerçekleştirildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Atatürk Üniversitesi patentleri sergilendi

Orhan DURMUŞ

Üniversitelerde üretilen teknolojileri yerli/yabancı girişimcilere ve sanayicilere tanıtmak, özellikle yerli sanayinin teknoloji tabanlı rekabet anlayışının geliştirilmesine hizmet amacıyla 2015 yılından bu yana düzenlenen ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı´na  Sanayi Ar-Ge yöneticileri ve uzmanları, Yeni teknoloji arayışındaki firmalar, Girişimciler, Yerli teknoloji arayan yatırımcılar, Üniversitelerin yöneticileri, araştırmacıları ve öğrencileri, Teknoloji transfer ofisi yöneticileri ve uzmanları, Teknopark yöneticileri ve uzmanları, Patent vekilleri ve uzmanları katıldı.

Fuarda 24 Teknoloji Transfer Ofisi ve 4 Ar-Ge Merkezi stant açarak yaklaşık 135 patent sergilendi. ATA Teknoloji Transfer Ofisi´nin de stant açtığı  fuarda ATA TTO Uzmanlarından Büşra Çomaklı ve İbrahim Semih Topçuoğlu Atatürk Üniversitesi akademisyenlerinden patent başvurusu yapan akademisyenlerin patentlerini sergiledi. Ayrıca Prof. Dr. Hasan Efeoğlu ?Yarı iletken Aygıt Isıl İşlem Ünitesi?,  Prof. Dr. Mehmet Ertuğrul ?Termal İzolasyon Gücüne Sahip Boya?, Prof. Dr. Memnune Şengül ?Nanoemülsifiye Esansiyel Yağlar ile Zenginleştirilmiş Meyveli İçecek? isimli patentleri ile stantta yerlerini alarak katılımcılara patentlerini tanıttılar.

B2B (ikili) görüşmeleri ve seminerlerin de gerçekleştirildiği fuarda Atatürk Üniversiteli akademisyenler, bir çok firma ile bire bir görüşme gerçekleştirerek patentlerin lisanslanması konusunda ilk adımlarını attılar.