Atatürk Üniversitesi yeni bir iş birliğine daha imza attı

İran Urmiye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahim Hobbenaghi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı´yı ziyaret etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Atatürk Üniversitesi yeni bir iş birliğine daha imza attı

Ziyaretin ardından Atatürk Üniversitesi ile İran Urmiye Üniversitesi arasında, öğretim üyesi ve öğrenci değişimi ile ortak bilimsel projeler alanlarında işbirliği protokolü düzenlenen törenle imzalandı. 
Atatürk Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleşen imza töreninde, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Urmiye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahim Hobbenaghi, üniversiteler arası işbirliği protokolünü imzaladı. Rektör Hobbenaghi´ye yardımcısı Prof. Dr. Maghsud Solimanpur ve Dış İlişkiler Merkezi Müdürü Prof. Dr. Naser Agh eşlik etti.
Rektör Çomaklı, İran Urmiye Üniversitesi ile karşılıklı işbirliği anlaşması yapmaktan mutlu olduklarını belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerde üniversitelerin etkisinin büyük olduğunu söyledi.
Rektör Çomaklı: "Yapılan işbirliği protokolleri iki ülkeye ait ilişkilerin daha sağlıklı yürümesine yol açacak. Bizde daha önce başlatmış olduğumuz bu ilişkilerimizi arttırarak devam ettirdik. Üniversitemizde öğrenim gören çok sayıda İranlı öğrencimiz var. Bu öğrencilerimize en kaliteli eğitimi vererek memleketimizden memnun ayrılmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Öğretim üyesi ve öğrenci değişimiyle de iki ülke arasında kültür birliği oluşturmuş olacağız" ifadelerini kullandı.
Urmiye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahim Hobbenaghi ise Rektör Çomaklı´ya misafirperverliği için teşekkür ederek, Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Rektör Hobbenaghi, yapılan protokolle bilimsel alandaki ilişkilerin giderek artacağını belirterek, üniversitedeki birkaç birimi ziyaret ederek incelemede bulunacaklarını söyledi.
Ziyaretin ardından Rektör Hobbenaghi ve heyeti, Atatürk Üniversitesinde bulundukları birkaç günlük süre içerisinde Veteriner, Ziraat, Spor Bilimleri, Edebiyat ve Mühendislik fakülteleri ile birlikte Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezini (DAYTAM) ziyaret etti.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı