AVUKAT ÇELEBİ: ACIYLA YOĞRULAN, SABIRLA BİLENEN, KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN

.

Tarih: 08.03.2021 11:46
AVUKAT ÇELEBİ: ACIYLA YOĞRULAN, SABIRLA BİLENEN, KADINLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN

Erzurum Barosu Avukatlarından Mustafa Çelebi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında "Bitmek bilmeyen kadına şiddetin son bulması umuduyla, acıyla yoğrulan, sabırla bilenen, kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun " dedi.

 

Kadın sorunlarının gündeme getirilmesi ve bu konuda bir farkındalık oluşturması bakımından önemli olan 8 Mart tarihinin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda 1977 yılında alınan bir kararla “Dünya Kadınlar Günü” olarak belirlendiğini hatırlatan Avukat Mustafa Çelebi yayınladığı mesajda şunları söyledi:

 

‘’Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler kararıyla her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya kadınlar günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.

 

Günümüzde Dünya kadınlar Günü bazı ülkelerde resmi tatildir, bazı ülkelerde ise büyük ölçüde görmezden gelinir. Bazı ülkelerde protesto günüdür, bazılarında ise kadınlığı kutlayan bir günüdür. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; ‘’Şuna inanmak lazımdır ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.’’ Bitmek bilmeyen Kadına şiddetin son bulması umuduyla, acıyla yoğrulan, sabırla bilenen, kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun.’’