Aziziye´de resmi ramazan davulcuları iş başında

Aziziye Belediyesi, ilçede görev yapan 10 ramazan davulcusuna resmi kimliklerini teslim etti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Aziziye´de resmi ramazan davulcuları iş başında


Aziziye Belediyesi, ilçede Osmanlı geleneğinin yaşatılması ve vatandaşların bu doğrultuda sahura kaldırılabilmeleri için görev yapacak davulcuları belirledi. 
Ramazan davulcusu adayları önce Aziziye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü´ne başvuru yaptılar. Gerekli evrakların incelenmesinin ardından başvurular onaylandı ve ilçenin 3 merkez mahallesinde görev yapan 10 davulcu belgelerini belediye hizmet binasında Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan´ın elinden aldı. 
İlçede yaşayan vatandaşların 11 ayın sultanı Ramazan ayını huzur ve huşu içerisinde geçirmeleri için tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyleyen Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan davulcuları da belirlediklerini ifade etti. 
Başkan Orhan, ?Osmanlı kültüründen günümüze kadar uzanan Ramazan davulculuğu geleneğinin ilçemizde yaşatılması ve vatandaşlarımızın görmek istedikleri benzer faaliyetlerin yapılabilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Ramazan davulculuğu artık sahurla özdeşleşmiş durumda. Bu alanda görev yapacak kardeşlerimiz belediyemize başvurularını yaptılar. Bizlerde bu kardeşlerimizin başvurularını değerlendirdik ve kimliklerini kendilerine teslim ettik. 10 davulcu kardeşimiz Ramazan ayı süresince vatandaşlarımızı sahura kaldıracaklar ve aynı zamanda bu özel geleneği yaşatmış olacaklar? şeklinde konuştu. 
Uzun yıllardır Ramazan davulculuğu yaptıklarını anlatan davulcular, kimlik uygulaması sayesinde kimliği belirsiz kişilerin vatandaşların kapısını çalmayacağını ve bahşiş toplayamayacaklarını belirttiler. Ayrıca kimlik uygulaması için Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan´a teşekkür ettiler. 
Kimlik uygulamasıyla ses kirliliğinin önlenmesi ve kimliği belirsiz kişilerin vatandaşlardan bahşiş istemesinin engellenmesi hedefleniyor. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı