Bakan Arslan, ?Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi? tanıtım toplantısına katıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" tanıtım toplantısına katıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bakan Arslan, ?Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi? tanıtım toplantısına katıldı


Kars Valiliği Gazi Toplantı Salonu´nda düzenlenen toplantı da "Sarıkamış Turizm Master Planı ve Fizibilitesi Projesi" masaya yatırıldı. 
Tanıtım toplantısında il olarak Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, söz aldı. Demir, katılımcılara proje hakkında bilgiler verdi. 
Demir´in ardından söz alan Kars Valisi Rahmi Doğan, ?İlimizin ekonomik gelişimine katkı sağlayacak bir alan, şuandaki mevcut yapısıyla iş görür vaziyette, ancak birkaç yıl sonra bu Sarıkamış Kayak Merkezi´nin yetmeyeceği ve alanın ve pislerinin de genişlemesi gerektiği ortaya çıkacaktır. Bunun hazırlığını bugünden yağmamız lazım. Aksi takdirde bunu yetiştirme şansını kaybetmiş oluruz. Erzincan, Erzurum ve Kars kış koridoru bu da çok önemli bir proje, bu projenin içerisinde yer almaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyoruz? dedi. 
Sona olarak toplantıda söz alan Ulaştırma, Denizcilik Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sarıkamış´ın, Sarıkamış´ta kış turizminin geldiği noktayı herkes biliyor. Bu bizim memnuniyetimiz. Ancak geçmişten beri hep söylediğimiz bunun bir master planı çerçevesinde irdelenmesi ve geleceği yönelik doğru bir planlama çerçevesinde yol alınması gerektiği, işte tamda buna hizmet olacak bir master plan ve fizibilite çalışmasının yapılıyor olması, Kalkınma Bakanlığımızın, DAP idaremizin buna öncü olması bizim memnuniyetimiz. Bu anlamda çok çok teşekkür ediyorum? diye konuştu. 
Bakan Arslan, ?Ancak bir şeyi özellikle vurgulamak isterim. Eğer buradaki arkadaşların kış turizmi ufkuyla, bizim kış turizmimiz ufkuyla bu projeyi yapacaksak, hiç yapılmasın. Tekrar söylüyorum. Bizim ufkumuzla olacaksa zaten yürüyor. Zaten valiliğimiz, kaymakamlığımız, belediye başkanlığımız, özel idaremiz, işte il adına sorumluluk alan milletvekilleri olarak bizler, bir yerlerinden tutuyoruz. Bir yerlerine katkı veriyoruz. Ve bir noktaya götürüyoruz. Ama biz kesinlikle ve kesinlikle bunun yeterli olmadığını farkındayız. Peki, bu cümleden hareketle ne demek istiyorum. Zaten Sarıkamış Kış Turizm Merkezi diyoruz. Kayak Merkezi diyoruz. Kayak Merkezi dediğimiz andan itibaren fotoğrafa çok daha üsten bakmamız gerekir. Çok daha kompleks bir yapıyla burayı kurgulamamız ve geliştirmemiz gerektiğinin farkındayız. Çünkü bizim bildiğimiz, bizim algıladığımız Kış Turizm Merkezi ile gerçek anlamda Kış Turizm Merkezi birbirinden çok farklı. Sarıkamış kar kalitesiyle, bulunduğu rakımla, bulunduğu bölgeyle, çam ağaçları içerisinde kayma konforu sağlayan yapısıyla gerçekten nadide ve nadir bir yer. Ancak biz istiyoruz ki, Dünya´da öne çıkmış kayak merkezleri baz alınsın. Sarıkamış bir Kayak Merkezi haline getirilsin? şeklinde konuştu. 
Yapılan konuşmaların ardından Bakan Arslan, toplantı salonundan ayrılarak havaalanına hareket etti. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı