Başbakan Yardımcısı Akdağ, hemşehrileriyle bayramlaştı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ:"Dünyaya sesleniyorum. Başta Arakan olmak üzere dünyanın her neresinde insanlığa bir zulüm varsa bu durdurulmalıdır"

Tarih: 01.01.0001 00:00
Başbakan Yardımcısı Akdağ, hemşehrileriyle bayramlaştı

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Arakan´da yaşanan zulme tepki göstererek, "Erzurum´dan ben de bütün dünyaya sesleniyorum. Başta Arakan olmak üzere dünyanın her neresinde insanlığa bir zulüm varsa bu durdurulmalıdır" dedi.
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum´da tarihi Yakutiye Medresesi´nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Bayramlaşma programının ardından gazetecilere açıklamada bulunan Akdağ, Arakan´da yaşanan zulme dikkat çekti.
Akdağ, "Tabi bu bayrama çok buruk giriyoruz. Arakan´daki kardeşlerimiz oradaki Müslümanlar büyük bir zulüm altındalar. Katliama maruz kaldılar. Hükümetimizin çabasıyla Birleşmiş Milletler bir toplantı yaptı. Erzurum´dan ben de bütün dünyaya sesleniyorum. Başta Arakan olmak üzere dünyanın her neresinde insanlığa bir zulüm varsa bu durdurulmalıdır. Dünyanın zengin ülkelerinin, güçlü ülkelerinin buna gücü yetiyor. Maalesef farklı menfaatler meselelere farklı bakışlar neticesinde çözüme ulaşamıyoruz. Tabii biz Türkiye olarak Cumhurbaşkanımızın o dimdik duruşuyla dünyada nerede bir mazlum varsa onların yanında bulunmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

"Kurban kesme hususunda dikkat edin"
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, kurban keseceklere de hatırlatmada bulunarak şöyle konuştu:
"Vatandaşlarımız bu kurban kesme hususunda da dikkat etmeliler. Birincisi ehil olmayan kişilerin kurban kesmesi gerçekten problemlere yol açıyor. Kendilerine zarar veriyorlar. İkincisi de hijyeni, çevre sağlığını asla bozmamak lazım. Bütün belediyelerimiz artık kurban kesimi için uygun mahaller oluşturuyor. Kurbanları buralarda kestirmek, böylece de çevreyi kirletmemek esas olmalı.
Tatil için yollarda itinalı olmak lazım. Yollarda hız yapmamalıyız, yorgun, uykusuz yola çıkmamalıyız. Mutlaka emniyet kemeri takmalıyız. Bayramlar sevinç günleri kazalar bu sevinç günlerini kedere dönüştürmesin. Bütün milletimizin Kurban Bayramını kutluyorum."
Yakutiye Medresesi´nde düzenlenen bayramlaşma programına; Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu, Mustafa Ilıcalı, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9´uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirleri katıldı.
Akdağ, programın ardından Emniyet Müdürlüğü, Bölge Jandarma ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programlarına da katılarak polis ve askerlerin Kurban Bayramı´nı kutladı.
Akdağ, İl Jandarma Komutanlığında bir askeri ailesiyle telefonla görüştürerek mutlu olmasına vesile oldu.