Bazı özel okul yöneticilerine şok suçlama!

Erzurum´daki bazı özel okul yöneticilerinin servis taşımacılığı yapan servis aracı sahiplerinden ?öğrenci taşıma karşılığında makam aracı´ gibi taleplerde bulunduğu iddia edildi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bazı özel okul yöneticilerine şok suçlama!

-ÖZEL-

Sinan AYDIN

Erzurum´da bazı özel okul müdürlerinin öğrenci taşımacılığı yapan servis sahiplerinden öğrenci taşıması karşılığında makam arabası tahsisi istediği iddia edildi. Bir nevi rüşvet yerine geçen talepler, büyük tepki çekti. Konu ile ilgili çok sayıda şikayet aldığını belirten Tüketici Hak Arama Derneği Başkanı Nihat Altay, ?? okul servislerinin kazancına ortak olmayın´´ diyerek uyardı.

KİBARCA RÜŞVET İSTİYORLAR İDDİASI

2019-2020 eğitim öğretim yılı başladı ancak, Erzurum´da özel okul idarecilerine yönelik şok bir suçlaması ortaya atıldı. İddialara göre özel okul yöneticileri, okullarındaki öğrencileri taşıma işini üstlenen bazı servis taşıma sahiplerinden , ?öğrenci taşırsınız ancak ek olarak makam aracı tahsis etmeniz gerekiyor" şeklinde taleplerde bulundu. Bir nevi rüşvet anlamına gelen bu talepler, servis taşımacılığı yapan kişiler tarafından merkezi Erzurum´da bulunan Tüketici Hak Arama Derneği Başkanı Nihat Altay´a şikayet edildi.

 

??OKUL SERVİSLERİNİN KAZANCINA ORTAK OLMAYIN´´

Konu ile ilgili gazeteniz Günebakış´a özel açıklamalarda bulunan Başkan Altay, özel okul yöneticilerine seslenerek, ?? okul servislerinin kazancına ortak olmayın´´ dedi. ?´Özel okullarda öğrenci taşıyan servis sahiplerinden uzun zamandır şikayetler alıyorum´´ diyen Tüketici Hak Arama Derneği Başkanı Nihat Altay, şunları söyledi: ?? Bazı özel okul yönetimlerinin öğrenci taşıma servis sahiplerinden, ?öğrenci taşırsınız ancak ek olarak makam aracı tahsis etmeniz gerekiyor´ gibi talepleri olduğuna dair iddia var. Ücretlerin Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKM) tarafından belirlenmesine rağmen ek ücret talep ettiklerine dair de şikayetler alıyorum. Öğrencilerini özel okullarda okutan veliler, ortada haksız bir kazanç varsa, bu haksız kazanca ortak olmayın. Servis için verdiğiniz ücretin ne kadar olduğunu araştırıp, hem servisleri mağdur etmeyecek, hem okul yönetimi sizden haksız para alamayacak, hem de bilinçli bir tüketici olmanın gereğini yerine getirmiş olacaksınız. Devlet ve özel okullarda okuyan öğrencilerin 2019-2020 için Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKM) tarafından belirlenen servis taşıma ücretleri; 0-3 km 135 TL, 03-10 km 175 TL, 10 ve üzeri 210 km, Rehber ücreti 25 TL´ dir´. Bunun dışında ücret ve başka taleplerde bulunmak etik değildir ve suçtur.´´