BB Erzurumspor´a destek çığ gibi büyüyor

Büyükşehir Belediye Erzurumspor´a destek çığ gibi büyüyor. İlçe belediye başkanları ücretsiz otobüs kaldıracak, gurbetteki Dadaşlarda Cumartesi günü Kazım Karabekir stadyumunda olacak.

Tarih: 01.01.0001 00:00
BB Erzurumspor´a destek çığ gibi büyüyor

 

Nesrin ÇETİNKAYA

Erzurumspor´un hakem kararları ile puanlarının çalınması ve Kasımpaşa maçının ardından PFDK kararıyla 7 bin taraftarın Passolig kartlarının bloke edilmesi, bir şehrin kenetlenmesine neden oldu. 5 ilçe belediyesi vatandaşlara duyuru yapıp maç için ücretsiz otobüs kaldırma kararı aldı, Türkiye´nin çeşitli illerinde yaşayan Dadaşlar, Cumartesi günü Kazım Karabekir stadyumunda olmak için sözleşti. MHP Lideri Devlet Bahçeli´nin gündemin de Erzurumspor vardı. Bahçeli, ?Erzurumspor´umuz neredeyse küme düşmek üzere, takımımıza sahip çıkmamız lazım? dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARI ÜCRETSİZ OTOBÜS KALDIRACAK

Mavi Beyazlı takıma ilk destek açıklaması, ilçe belediye başkanlarından geldi. Hafta sonu oynanacak olan Erzurumspor- Göztepe maçında müthiş taraftar desteğine ihtiyaç olduğu görüşünde birleşen Aşkale, Çat, Horasan, Narman ve Pasinler Belediye Başkanları, maça gitmek isteyen taraftarlar için ücretsiz otobüs kaldıracaklarını duyurdular. 

 ?GÜN ERZURUMSPOR İÇİN KENETLENME GÜNÜDÜR?

Konuya ilişkin açıklamalarını paylaşan Belediye Başkanları İşleyen ve Sertoğlu, ?Son haftalarda yanlış hakem kararlarıyla puanlar kaybettik. Taraftara en çok ihtiyacın olduğu bu dönemde Kasımpaşa maçının ardından yaklaşık 7 bin taraftarın passolig kartlarının bloke edilmesi moralleri bozdu. Gün Erzurumspor için kenetlenme günüdür. Bizde Pasinler ve Narman belediyeleri olarak takımımıza her türlü desteği vereceğiz. Cumartesi günü oynanacak olan Göztepe maçına gitmek isteyen taraftarlarımız için Narman ve Pasinler´den ücretsiz araç kaldıracağız. Stadı tıklım tıklım doldurup takımımızı 90 dakika boyunca destekleyeceğiz? dediler.

?TAKIMIMIZ BULUNDUĞU KONUMU HAK ETMİYOR?

Pasinler ve Narman belediyelerinin ardından Erzurumspor´a bir destek de Çat ve Horasan belediyelerinden geldi. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç ve Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, Erzurumspor-Göztepe kaçına gitmek isteyen taraftarlar için ücretsiz araç kaldıracaklarını açıkladılar. Erzurumspor´un son haftalarda yanlış kararlar yüzünden yaşadığı puan kayıplarına dikkat çeken Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, ? Ben takımımızın bulunduğu konumu hak etmediğini düşünüyorum. Yanlış kararlar sonucu puanlar kaybettik. Futbolcular, teknik heyet, yönetim ve taraftarlar kenetlenerek takımımızı hak ettiği yere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bizde Çat Belediyesi olarak Cumartesi günü Kazım Karabekir Stadyumu´nda oynanacak olan Erzurumspor-Göztepe maçı için ilçemizden ücretsiz araçlar kaldıracağız. Bugün destek günüdür? şeklinde konuştu.

?KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESECEĞİZ?

Takımın her zamankinden daha çok taraftara ihtiyacı olduğunu belirten Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın ise yaptığı açıklamada ?Başka Erzurumspor yok. Görünen o ki takımımız üzerinde oyunlar oynanıyor. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Takımımızın her zamankinden daha çok taraftara ihtiyacı var. Horasan Belediyesi olarak maça gitmek isteyen taraftarlarımız için ilçemizden ücretsiz araçlar kaldıracağız. Dün olduğu gibi bugün de takımımızın yanındayız? ifadelerine yer verdi.

BAHÇELİ´DEN DADAŞ´A DESTEK

Son iki haftadır yanlış hakem kararları ve VAR sisteminin kurbanı olan Erzurumspor´un durumu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli´nin de dikkatini çekti. Bahçeli, Erzurumspor´un durumuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, ?Erzurumspor´umuz neredeyse küme düşmek üzere, takımımıza sahip çıkmamız lazım? ifadelerini kullanarak, adeta dadaşların gönlünü fethetti. Parti genel merkezinde kendisini ziyaret eden Aziziye Belediye Başkan aday adayı Gazeteci Mehmet Musa Çakır´la Erzurumspor üzerine sohbet eden Bahçeli, Erzurumspor´dan ?takımımız? diye bahsetti. Mavi beyazlı takımın neredeyse küme düşmek üzere olduğunu ve kesinlikle sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan MHP Lideri Bahçeli, ?Erzurumspor önemli, takımımıza hepimizin sahip çıkması lazım? diye konuştu.

 ?ADALET İSTİYORUZ,  TARAFSIZLIK İSTİYORUZ?

Büyükşehir Belediye Erzurumspor´un haksız penaltılar ve ofsayt gerekçesi ile iptal edilen goller sonrası puanlarının çalınmasına bir tepki de Avrupa Yakası Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Osman Nuri Toraman´dan geldi. Toraman sert tepki göstererek, ?Erzurum´u ve Erzurumluyu ikinci sınıf gören.  Erzurumspor´u sahipsiz zanneden zihniyet yanılır.  Erzurum gibi büyük bir camiayı karşısına alan ise kaybeder.  Bu hafta oynanacak maçta da aynı şey olursa, Erzurumspor´un emeği, alın teri ve puanları çalınırsa tepkimiz çok sert olur! Kimse Erzurum´u ve Erzurumluyu ikinci sınıf olarak göremez. Cumhuriyeti kuran şehrin evlatlarıdır Erzurumlular. Erzurum, bu ülkenin temel taşıdır. Türkün yıkılmaz kalesidir. Dolayısıyla, Erzurumlular Türkiye Cumhuriyetinin birinci sınıf vatandaşlarıdır... Kimseden ayrıcalık beklemiyoruz. Adalet istiyoruz. Tarafsızlık istiyoruz. Hakkımızın teslim edilmesini talep ediyoruz. Erzurumspor´u küme düşürmek için sistematik bir çaba içerisine girildiğinin emaresi bile asla kabul edilebilir bir şey değildir... Koca bir şehrin umutlarının ve hayallerinin yerle bir olmasına izin vermeyiz! Büyük bir camianın hakkını savunmak bizlerin öncelikli görevidir. Demokratik protesto hakkımızı kullandık, kullanırız. Görevimizi şimdiye dek yaptık, gene yaparız? diye konuştu.