B.B Erzurumspor´da toplu imza şov vardı

TFF 1. Lig ekiplerinden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, kadrosuna kattığı 15 futbolcu için toplu imza töreni düzenledi.

Tarih: 01.01.0001 00:00
B.B Erzurumspor´da toplu imza şov vardı

Sinan AYDIN

 

Süper Lige geri dönmek için kadrosunu takviyelerle güçlendiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor´da, 15 futbolcu ile sözleşme imzalandı. Basın huzurunda yapılan imza töreninde, tek hedefin şampiyonluk olduğu vurgulandı. Bu sezon TFF 1. Lig´de mücadele edecek olan B.B Erzurumspor, yeni sezon için transfer ettiği biri mevcut futbolculardan olup yeniden sözleşme yapılan Obertan olan 15 futbolcu ile sözleşme imzaladı. Yeni transferler Mickael Pote, Yusuf Emre Gültekin, Tunay Deniz, Osman Çelik, Oltan Karakullukçu, Gökhan Kardeş, Cenk Ahmet Alkılıç, Cem Barlık, Batuhan Artarslan, Hasan Hatipoğlu, Mehmet Murat Uçar, Aykut Demir, Mücahit Albayrak ve Batuhan Ünsal, kendilerini mavi-beyazlılara bağlayan sözleşme imzaladı. Basın huzurunda gerçekleştirilen imza töreninde, kendilerini anlaşma gereği 1 ile 3 yıl arası B.B Erzurumsporlu yapan sözleşmeleri imzalayan futbolcular, daha sonra Başkan Hüseyin Üneş ve Başkanvekili Ömer Düzgün ve diğer yönetim kurulu üyeleri ile birlikte toplu fotoğraf çekildiler.

 

BAŞKAN ÜNEŞ: ÇOK ZOR BİR SÜRECİ GERİDE BIRAKTIK

 

İmza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Kulüp Başkanı Hüseyin Üneş, başarılı bir transfer dönemi geçirdiklerini belirterek, yaşanan süreci şöyle anlattı: "15 transferimizle takımımızı yeni sezona hazırladık. Yüzde 95 oranında transferi tamamladık. Ama son dakikaya kadar her şey olabilir. Yabancı sınırlamasından dolayı çok zor bir süreci geride bıraktık. Maliyetlerinden dolayı yolları ayırmakta zorlandık. Yararlanacağımız futbolcuları yabancılar açısından takımda tuttuk. Şuan sadece Sunu kaldı. Hocamız Sunu´yu kadroda görmek istiyor.

 

YENİ TRANSFERLERİN TOPLAM MALİYETİ 19.4 MİLYON LİRA

 

Sözleşmesini istediğimiz şartlara taşımak istiyoruz. Şartlar doğrultusunda 31 Ağustos´a kadar devam edeceğiz. Yabancı bir transfer yapmamız imkansız gibi. Maliyet olarak çok ciddi anlamda değişim yaşadık geçen yıla oranla maliyetimizi yüzde 50 azalttık." Üneş, en doğru transferleri yaparak lige hazırlandıklarını ifade ederek, ??Büyükşehir Belediye Erzurumspor ilk maçını 18 Ağustos´ta oynayacak. 12 futbolcuyla yollarımızı ayırdık.Biri bizde olan ancak sözleşme yenilediğimi 14´ü yeni toplam 15 futbolcuyla sözleşme imzaladık. Stoper, orta saha ve forvet mevkilerine gerekli takviyeyi yaptık. Yeni transferlerin 19.4 milyon lira olan bedellerinin yüzde 33.3´ünü de ödedik´´ diye konuştu.

 


"ŞU ANDA İBRAHİM AKDAĞ BİZİM FUTBOLCUMUZ" 

İbrahim Akdağ´ın son durumu ile ilgili sorulan bir soru üzerine Başkan Üneş, "Transfer süreci devam ediyor. Süreç bitmediği sürece İbrahim konusunda gelişmeler olur. Birkaç futbolcumuza dolaylı yönden teklifler var. Teklif gelen 4 futbolcumuzun 2 tanesini kesin olarak takımda tutmak istiyoruz. İbrahim´de Lokman Gör gibi bize emek vermiş bir futbolcu. Bu takımda özellikle tutmak istediğimiz bir futbolcu. Gelinen noktada halen öyle ama ailesi burada olmadığı için sorunlar yaşıyoruz. Gelinen noktada eğer gitmek isterse Lokman´a teşekkür ettiğimiz gibi ona da teşekkür eder yollarız. Şu anda İbrahim Akdağ bizim futbolcumuz" diye konuştu.