BB. Erzurumspor´un şampiyonluk serüveni

Süper Lig´e 2000-2001 yılında veda eden Erzurumspor, 17 yıl sonra yeniden Süper Lig´e çıkmanın sevincini yaşıyor.

Tarih: 01.01.0001 00:00
BB. Erzurumspor´un şampiyonluk serüveni


Erzurumspor, Süper Lig´den düştükten sonra çok büyük sıkıntılar yaşadı. 2001-2002 sezonunda Süper Lig´e çıkma şansını son haftalarda kaybeden Erzurumspor, girdiği ekonomik krizden kurtulamayarak ertesi sezon 2. Lig B Kategorisi´ne düştü. 2010 yılına kadar 2. Lig´de mücadele eden Erzurum ekibi, 2010 yılının Aralık ayında kendi evinde oynadığı Trabzon Karadenizspor maçına ?Bizden bu kadar? pankartıyla çıkıp, liglerden çekildi. 
Ekonomik sorunları nedeniyle Erzurumspor´un liglerden çekilmesinin ardından amatör liglerde mücadele eden Erzurum Büyükşehir Belediyespor´un 3. Lig´e çıkarılması için çalışmalar başlatıldı ve 2012 yılında Erzurum Büyükşehir Belediyespor, Bölgesel Amatör Ligi´nden (BAL) şampiyon olarak 3. Lig´e çıktı. 2016 yılına kadar 3 Lig´de şampiyonluk sevinci yaşayamayan Mavi Beyazlılar, kulübünün adının Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor olarak değiştirildiği 2015-2016 sezonunda 3. Lig´de şampiyon oldu. 
2016-2017 sezonunda da Play Off´lara kalan ve finalde Gümüşhanespor´u tek golle mağlup eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor, böylelikle üst üste ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı ve TFF 1. Lig´e yükseldi. 
Mavi Beyazlıların şampiyonluk serüveni bununla da sınırlı kalmadı. Dadaşlar, 2017-2018 sezonuna da şampiyonluk parolasıyla girdi ama ilk haftalarda alınan kötü sonuçlarla bu hedefin çok uzağında kaldı. Birçok kişinin ?inşallah küme düşmez? dediği B.B. Erzurumspor, teknik direktör Mehmet Altıparmak´ın göreve gelmesiyle birlikte inanılmaz bir çıkış yakalayarak, sezonun son haftasında adını Play Off´lara yazdırdı. 
?Küme düşer? denilen ancak bir anda kendini Süper Lig´in eşiğinde bulan Mavi Beyazlılar, Play Off yarı finalinde Ümraniyespor´u 4-3 ve 2-1´lik skorlarla iki maçta da yenerek, finali çıktı. 
Finalde Gazişehir Gaziantep´i penaltı atışları sonucu 5-4 mağlup eden Dadaşlar, böylelikle 17 yıl aradan sonra Süper Lig´e geri dönme başarısını elde etmiş oldu. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı