Binbir Hatim hazırlıkları başladı

Erzurum´un güzel sesli hafızların yetiştiği ve dini sahada ki ilim adamlarıyla meşhur bir il olduğunu kaydeden İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, yaklaşık 500 senedir devam eden ?Bin Bir Hatim Geleneği? için şimdiden hazırlıklara başladıklarını belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Binbir Hatim hazırlıkları başladı

Nesrin Çetinkaya

Bin Bir Hatim geleneğinin önemine değinen İl Müftüsü Hasan Hüsnü Sula, Erzurum için, ?Güzel sesli Hafızların bol bol yetiştiği, aynı zamanda dini sahada ki ilim adamlarıyla meşhur olan bir şehir? ifadelerini kullandı. Yaklaşık 500 yıldır Erzurum´da sürdürülen Bin Bir Hatim geleneği hazırlıklıları için şimdiden kolları sıvadıklarını kaydeden Sula, 19 Ocak 2018´de düzenlenecek programa Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş´ın da katılmasının da planlandığını belirtti.

MÜFTÜLERDEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANINA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu İl Müftüleri olarak Pazartesi günü Diyanet İşleri Başkanı ile bir araya gelerek görüşmelerde bulunduklarını dile getiren Sula, ?Pazartesi günü hem hayırlı olsun ziyareti, hem de müftülüklerle ilgili hizmetlerle alakalı neler yapılacağını görüşmek üzere Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş ile bir aradaydık. Doğu ve Güneydoğu Anadolu il müftüleri olarak birebir meseleleri görüşmek adına bir araya geldik.  Kendilerine yapılacak ve yapılması düşünülen hizmetlerle ilgili görüşlerimizi, ilettik. Diyanet İşleri Başkanımızdan da bizlere yönelik olarak yapılacak hizmetlerle ilgili görüşlerini almış olduk? dedi.

BİN BİR HATİM GELNEĞİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

İl Müftülüğü olarak Bin Bir Hatim için şimdiden hazırlıklara başladıklarını belirten Sula, ?Daha öncede belirtmiş olduğumuz üzere hafızların bol bol yetiştiği ve güzel sesli hafızların çıktığı bir memleket ama aynı zamanda dini sahada ki ilim adamlarıyla beraberde meşhur olan bir şehir. Biz elde ki mevcudu daha iyiye nasıl götürebiliriz bunu düşünüyoruz, bunun gayesindeyiz. Bildiğiniz üzere Erzurum´a ha olan Bin bir Hatim Geleneği vardır. Yaklaşık 500 senedir bir örf, bir adet olarak devam ediyor. Biz de Bin Bir Hatim ile ilgili Müftülük olarak şuanda bir broşür hazırlıyoruz. Bunun özelliği nedir, vatandaşa zaten duyurulur, vatandaş bizatihi hatimlerini camilerde oku ve eski adeta göre hafızlığı bitiren 2 kişi atla beraber şehrin çevresini dolaşarak son cüzü de böyle bitirir. Bu şekilde hatim merasimi icra edilir. Biz bu sene planlamamıza göre Erzurum´a has olan bu güzelliği Bin Bir Hatim merasimi için şimdiden hazırlılara başladık. İnşallah Ocak ayının 19´unda da Diyanet İşleri Bakanımızı da davet eyledik? ifadelerine yer verdi.

MEVLİT HAFTASI ÖZEL PROGRAMLARLA KUTLANACAK

Yaklaşan Mevlit Kandili için bu yıl programları ?Mevlit Haftası? kapsamında düzenleyeceklerini belirten Sula, ?Yine önümüzdeki günlerde Peygamber Efendimizin Hicri Takvim ile Mevlit Kandili diye kutladığı bir program var. Mevlit Kandili dolaysıyla gerek aylık toplantılarımızda müftülerimize bu sene Kutlu doğum haftasını zaten Nisan´da yaptığımız için bu sene Mevlit Haftası olarak kutlayacağız. O haftada Peygamber Efendimiz için buradan gelmiş geçmiş ilim adamları için, aynı zamanda gönül adamları diyelim onlara biz tasavvuf ehli için hatimler okutmaya başladık. Bazı camilerimizde Kur´an okuma programları yapacağız, konferanslar vereceğiz, aynı zamanda Mevlit Kandilinde de Lala Paşa Camii´nde özel programa imza atacağız? şeklinde konuştu.