Çatıdan düşen çığ gibi kar korku dolu anlar yaşattı

Ağrı´nın Eleşkirt ilçesinde çatıdan düşen çığ gibi kar korku dolu anlar yaşattı. Göllerin, derelerin donduğu Doğu Anadolu´da gece en soğuk yerleşim birimleri sıfırın altında 26,9 derece ile Erzurum´un Karaçoban ilçesi ve termometrelerin sıfırın altında 26

Tarih: 01.01.0001 00:00
Çatıdan düşen çığ gibi kar korku dolu anlar yaşattı


Eleşkirt´te bir iş yerinin çatısından çığ gibi düşen kar kütlesi, vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Erzurum´un Aşkale ilçesinde ise HES göleti tamamen buz tuttu. Buz tutan baraj göletinde yabani ördekler ve su kuşları zor durumda kaldı. 
Öte yandan Doğu Anadolu Bölgesi´nde etkisini kaybeden kar yağışı yerini dondurucu soğuğa bıraktı. Yapılan ölçümlere göre, dün gece Türkiye´nin en soğuk yerleşim birimleri Erzurum´un Karaçoban ile Ardahan´ın Göle ilçeleri oldu. Termometrelerin sıfırın altında 26,9´u gösterdiği Karaçoban ile en düşük sıcaklığın sıfırın altında 26,7 ölçüldüğü Göle buz kesti. Bölgenin diğer soğuk yerleşim birimi ise sıfırın altında 26,5 derece ile Erzincan´ın Tercan ilçesi oldu. 
Bölgede kapalı köy yollarının açılmasına da hız verildi. Erzurum´da 634, Erzincan´da 197, Kars´ta 76, Muş´ta 67, Ardahan´da ise 9 köy yolunun açılması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı