ÇİFTÇİ KILIĞINDA YURT DIŞINA KAÇTILAR

Hınıs Ziraat Odası´nda PKK´lı 50 çiftçiyi yurt dışına kaçırtan proje!

Tarih: 01.01.0001 00:00
ÇİFTÇİ KILIĞINDA YURT DIŞINA KAÇTILAR

 

 

Sinan AYDIN

 

Hınıs´tan Almanya´ya giden 50 çiftçi bir daha geri dönmedi, yapılan istihbarat çalışması sonucu çiftçilerin PKK terör örgütü bağlantılı oldukları ve bu yolla yurt dışına kaçtıkları kanısına varıldı. Hınıs Ziraat Odası Başkanı görevden alındı. Çok yönlü soruşturma sürüyor. Erzurum´un Hınıs İlçesi Ziraat Odası Başkanı Abdülsamet Demir, bir proje kapsamında yurt dışına gönderdiği çiftçilerin terör örgütü PKK ile irtibatlı olduğu iddiasıyla görevinden alındı.

50 PKK YANLISI ÇİFTÇİ KILIĞINDA YURT DIŞINA KAÇTI


Erzurum´un Hınıs ilçesinin Ziraat Odası Başkanı Abdülsamet Demir, bir proje kapsamında Hınıs, Horasan, Karaçoban, Karayazı ve Tekman Ziraat Odaları´na kayıtlı 50 çiftçiyi Almanya´ya gönderdi. Hınıs Ziraat Odası tarafından çiftçileri yurt dışına göndermek amacıyla bir proje hazırlandı ve bu kapsamda çiftçiler Almanya´ya götürüldü. Söz konusu ülkeden belirlenen süre içerisinde Türkiye´ye geri dönmeyen çiftçiler hakkında yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde bu çiftçilerin terör örgütü PKK ile irtibatlı olduğu bulgusuna rastlanıldı. İçişleri Bakanlığı´nın teröre destek verenlere yönelik başlattığı soruşturmaların kendilerine de uzanacağını anlayan örgüt bağlantılı bu kişilerin, proje bahanesi ile çiftçi kılığında yurt dışına kaçtığı saptandı.

 

BAŞKAN GÖREVDEN ALDINDI

 

Olay üzerine Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Hınıs Ziraat Odası´nda çalışma başlatarak, Abdülsamet Demir´in görevden alınmasına karar verdi. Görevinden alınan Demir´in yerine Karayazı Ziraat odası Başkanı Mehmet Latif Maskan ile Karaçoban Ziraat Odası Başkanı Sabrullah Gündüz atandı. Maskan ve Gündüz´ün, Hınıs Ziraat Odası Başkan Vekilliği görevini sırasıyla ifa edeceği bildirildi. Soruşturma kapsamında proje koordinatörü N.D´nin ise, ?´ Türkiye´de faaliyet sürdüren çoğu ziraat odaları böyle proje yapmıştır. Yurt dışına giden çiftçilerin çoğu yurda dönmemiştir. Biz nerden biliriz bunların PKK´lı olduğunu´´ diyerek kendini savunduğu öğrenildi. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma çok yönlü sürüyor.